Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika
Yerel

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Bursa'da Saadet Parti'li grup, basın açıklaması düzenleyerek katliamı kınadı.

15.08.2013 13:49  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da bir parkta toplanan Saadet Partisi üyeleri, Mısır'da darbe karşıtlarının hedef alındığı katliamı protesto etti.

Partinin Osmangazi İlçe Başkanlığı organizasyonuyla Orhangazi Parkı'nda bir araya gelen üyeler, Mısır'da katliam yapan ordu mensupları aleyhine yazılar bulunan dövizler taşıyıp slogan attı.

Grup adına konuşan Saadet Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Gökhan Gerçek, olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Darbe yönetiminin başlattığı katliamı şiddetle kınadıklarını belirten Gerçek, şöyle konuştu:

"Bu kanlı saldırıyı yapan katilleri ve cuntacıları, içlerindeki kinleri kusan firavunları lanetliyoruz. Askeri darbe ile meşru Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevinden uzaklaştırılmasına tepki gösteren, şu ana kadar şiddete başvurmayan ve silah kullanmayan Mısır halkına ateşli silahlarla müdahale eden Mısır ordusunun bu davranışlarının hukuk, demokrasi ve insan haklarıyla bağdaşmadığını hatırlatarak bu tutuma hemen son verilmesini talep ediyoruz. Başta İslam dünyası olmak üzere bütün dünya kamuoyunu, bu hukuk dışı darbeci yönetime, insan hakları ihlallerine ve katliamlara seyirci kalmamaya davet ediyoruz. Çünkü bu saldırı sadece Mısırlılara değil, İslam ümmetine karşı yapılmıştır. Hangi dine veya mezhebe bağlı olursa olsun tüm insanlara sesleniyoruz; bu katliama sessiz ve tarafsız kalmayın, kendi imkanlarınızla bir şekilde karşı durun."

Mısırlı kardeşlerinin yanında olduklarını ve onların haklı mücadelesini desteklediklerini vurgulayan Gerçek, tepkilerin sadece temenni ve duada kalmaması ve gerekli önlemlerin acilen alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement