Mısırdaki Kanlı Derbenin 100. Günü - Son Dakika
Yerel

Mısırdaki Kanlı Derbenin 100. Günü

Mısırdaki Kanlı Derbenin 100. Günü

Mısır'da yaşanan kanlı darbenin 100.günü dolayısıyla Düzce Memur-Sen, Düzce Genç Memur-Sen ve sivil toplum kuruluşları (STK) Düzce Anıtparkta basın açıklaması yaparak darbeye tepki gösterdiler.

10.10.2013 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da yaşanan kanlı darbenin 100. günü dolayısıyla Düzce Memur-Sen, Düzce Genç Memur-Sen ve sivil toplum kuruluşları (STK) Düzce Anıtparkta basın açıklaması yaparak darbeye tepki gösterdiler.

Gurup adına basın açıklamasını okuyan Genç Memur Sen İl Temsilcisi Mahmut Gazi Yılmaz, "Darbeciler ve cunta yönetimi, dünyanın sessiz kalmasından, sözüm ona demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci olmasından aldıkları cesaretle, masum bedenleri ölümle tanıştıran vahşetlerine her gün bir yenisini ekliyor. Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönmüştür. 3 Temmuz'dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü. Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor. Evet, büyük ve kadim bir medeniyetin beşiği Mısır'da tam 100 gündür kendi insanına ölüm kusan, işkence yapan cuntacıların darbe iklimi hakimdir. Bugün sadece Mısır'da kanlı darbenin 100. Günü değil tarihin insanlığın utanç vesikası olarak kaydedeceği dünya ülkelerinin sessizliğinin darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin de 100. Günüdür" dedi.

Konuşmaların ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mısırdaki Kanlı Derbenin 100. Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement