Modanın Kalbi Antalya'da Atacak - Son Dakika
Yerel

Modanın Kalbi Antalya'da Atacak

19. Dosso Dossi Fashion Show, ABD'li model Lindsay Ellingson'un baş mankenliğinde düzenlenecek defile ile 9 Ocak Cuma günü başlayacak.

07.01.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19. Dosso Dossi Fashion Show,  ABD'li model Lindsay Ellingson baş mankenliğinde düzenlenen defile ile 9 Ocak Cuma günü başlayacak.

Antalya Expo Center'de yapılacak organizasyon öncesinde basın toplantısı düzenleyen Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, hazır giyim sektörü başta olmak üzere Türk tekstil ürünlerinin 30 ayrı ülkeden, 200 ayrı şehirden gelen alıcılara pazarlanacağını söyledi.

Tekstil alıcılarını "iş tatili" konsepti altında yılda iki kez ocak ve haziran aylarında Antalya'da bir araya getirdiklerini kaydeden Eraslan, 2005 yılında 11 firma ve 45 alıcının katılımı ile başladıkları organizasyona bugün 150 firma ve 5 binin üzerinde katılımcının geldiğini bildirdi.

Rus ve Ukraynalı alıcılar için limitsiz alışveriş

Rusya Federasyonu'nda yaşanan krizin ardından rublenin aşırı değer kaybettiğini hatırlatan Eraslan, Rusya ve Ukrayna'dan gelecek alıcılara yardımcı olmak amacıyla tekstil için 15 bin dolar olarak minimum alım garantisini bu yıl kaldırdıklarını ifade etti.

Eraslan, "Limitin kaldırılması Rus ve Ukraynalı tekstil alıcılarını psikolojik olarak rahatlattı. Bu yıl 8 bin kadar tekstil alıcısı bekliyoruz. Böylece iç piyasada durgunluk yaşayan Türk hazır giyim sektörüne de ciddi bir hareket katacağız" dedi.

Etkinlik açılışına bugüne kadar Isabeli Fontana, Erin Heatherton, Adriana Lima, Miranda Kerr ve Irina Shayk gibi dünyaca ünlü modelleri getirdiklerini anlatan Eraslan, mankenlerin Antalya ve Türkiye'nin tanıtımına önemli katkı sağladıklarını belirtti.

Portofino temalı podyum

9 Ocak'ta yapılacak defile ile başlayacak organizasyon için bu yıl İtalya'nın sahil kasabası Portofino temalı bir podyum hazırlandı.

Portofino Meydanı'nın podyuma taşınacağını belirten Hikmet Eraslan, "Ressamlarıyla kafeleriyle dünya sosyetesinin gittiği sahil kasabası Portofino kasabasını tüm ayrıntılarıyla podyuma taşıdık. Portofino temalı podyumda 40 manken yürüyecek" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Modanın Kalbi Antalya'da Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement