Moldovalı Svetlana Iren, Müslüman Oldu - Son Dakika
Yerel

Moldovalı Svetlana Iren, Müslüman Oldu

Moldovalı Svetlana Iren, Müslüman Oldu

Moldovalı Svetlana Iren, din değiştirerek Müslüman oldu.

13.02.2014 16:36

Moldovalı Svetlana Iren, din değiştirerek Müslüman oldu.

Antalya'da kendi arzusuyla İslam'ı seçen Moldovalı Svetlana Iren için Antalya İl Müftülüğünde İhtida töreni düzenlendi. İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın'ın rehberliğinde İl Müftülüğü Din Hizmetleri şefi Metin Altundal ve Müftülük Memuru Hasan Şentürk'ün de aralarında bulunduğu şahitlerin huzurunda gerçekleştirilen İhtida Merasiminde Svetlana Iren, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. İhtida töreni Din Hizmetleri şefi Metin Altundal'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, okunan ayetlerin mealini okumasının ardından, "İslam dini tüm insanları Allah katında eşit kabul eder. İnsanların en faziletlisi amel ve takva yönünden Allah'a en yakın olanıdır. Hz. Muhammet (S.A.V.) son peygamberdir. Peygamberimiz bizzat Kur'an'ın mesajını anlamış ve hayatına yansıtarak ashabına ve bizlere dinimizi yaşama konusunda önder ve örnek olmuştur" dedi.

Aydın, islam dini barış, esenlik ve huzur dini olduğunu, insanlara huzur ve saadet getirdiğini anlatarak Müslüman olma kararı veren Svetlana Iren'i tebrik etti.

İslam'la şereflenen Svetlana Irena Kelime Şahadet getirirken, yakınlarının çok heyecanlı olduğu görüldü. Müslüman olan Moldovalı Svetlana Iren' e İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın tarafından ihtida belgesinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim ve 2 cilt Diyanet İlmihal kitabı ve çeşitli hediyeler verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Moldovalı Svetlana Iren, Müslüman Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement