Motosiklet Sürücüsü Şehir Şehir Geziyor - Son Dakika
Yerel

Motosiklet Sürücüsü Şehir Şehir Geziyor

Elazığ, Erzincan ve Erzurum'dan 30'a yakın motosiklet sürücüsü, trafikte otomobil sürücülerinin kendilerini fark etmesi için şehir şehir geziyor.

29.07.2012 20:20  Güncelleme: 09:27

Elazığ, Erzincan ve Erzurum'dan 30'a yakın motosiklet sürücüsü, trafikte otomobil sürücülerinin kendilerini fark etmesi için şehir şehir geziyor.

Elazığ'dan, Erzincan'a daha sonra Erzurum'a gelen motosiklet sürücüleri,

"Trafikte biz de varız" sloganıyla gerçekleştirdikleri etkinlik kapsamında, şehir merkezinde tur atarak, vatandaşların ve otomobil sürücülerinin dikkatini çekmeye çalıştı.

Erzurum Motosiklet Grubu Başkanı Ömer Kolişler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin trafikte yaşadıkları kazaları asgariye indirmek olduğunu söyledi.

Otomobil sürücülerinden, motosikletlere karşı duyarlı olmalarını istediklerini belirten Kolişler, şöyle konuştu:

"Motosikletlerin trafikte farkındalığının oluşturulması adına Erzurum, Erzincan ve Elazığ motosiklet grupları olarak toplanıp yollara koyulduk.

Elazığ'dan yola çıkan arkadaşlarımız Erzincan'a daha sonra Erzurum'a ulaştı. Amacımız, trafikte var olduğumuzu ve diğer sürücüler tarafından fark edilmektir. Bu nedenle çeşitli etkinlikler düzenlemeyi kararlaştırdık. 3 şehirdeki gruplarla birlikte şehir merkezlerinde il emniyet müdürlüklerinin desteğini alarak toplu halde tur atıyoruz."

Kolişler, Erzurum'da vatandaşların motosikletlere gösterdiği ilgiden memnun kaldıklarını, bazı araç sürücülerinin ise klakson çalarak kendilerine destek vermelerinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Tarihi mekanların ve gittikleri şehirlerdeki merkezi yerlerde park halinde bekleyerek insanların dikkatini çekmeye çalıştıklarını dile getiren Kolişler, şunları kaydetti:

"Trafikte insanlar otomobile alışıklar bize pek alışık oldukları söylenemez. Ayna kültürlerinde sadece otomobillere yer var. Otomobilden küçük bir vasıta görmeye alışık değiller. Otomobil sürücülerine sadece farlarımızı yakarak kendimizi fark ettiriyoruz. Bizim isteğimiz sürücülerden dikkat, hoşgörü ve biraz daha saygı. Otomobil sürücüleri bizi fark etsin diye bugün Erzurum'dayız ve haftaya Erzincan'a daha sonra Elazığ'a gideceğiz. Anadolu Motor Sporları Kulübü adı altında bölgemizi kapsayan bir kulüp kurarak herkesi bir araya toplamayı da hedefliyoruz. Bugün Erzurum'a iftar ettikten sonra arkadaşlarımızı yolcu edeceğiz."

Muhabir: Selami Küçükoğlu/ Muharrem Aksakallı

Yayıncı: Tarkan Demir - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Motosiklet Sürücüsü Şehir Şehir Geziyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement