Atatürk'ün 3 Haziran 1936 yılında Tekirdağ'ın Muratlı ilçesine gelişine tanık olan Muazzez Arda, Atatürk'ü Muratlı'da misafir eden Fevziye Hanım'ın gelinliğini bahçe kapısı önünde Atatürk'ün ayaklarının altına serdiğini dile getirerek, o kapının şuan kapalı tutulmasından ötürü üzüntü duyduğunu belirtti.
3 Haziran 1936 yılında Muratlı ilçesine ziyaret için gelen Atatürk'ün Fevziye -Maksut çiftinin evine misafir olduğunu söyleyen Arda, "Atatürk'ün o zaman eve girdiği kapının kapalı olmasından şikayetçiyim. Trenyolu boyu tel çitle çevrilince, Atatürk Evi'nin kapısı da kapandı. Şimdi kapıyı arka bahçeden vermişler. Oysaki Atatürk'ün eve ön kapıdan girişi hala gözümün önünde canlanıyor" diye konuştu.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Fevziye-Maksut çiftinin evine misafir olarak geleceği sırada, daha yeni evlenen Fevziye Hanım'ın gelinliğini kötü olan yola sererek Ata'ya halı yaptığını gözyaşlarıyla anlatan Arda, yetkililere seslenerek kapının açılmasını istedi. - TEKİRDAĞ
Son Dakika › Yerel › Muazzez Arda: 'Atatürk Evi'nin Giriş Kapısını Açın' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?