Müftülük Tortum'da Muhtarlarla İstişare Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Müftülük Tortum'da Muhtarlarla İstişare Toplantısı Düzenledi

Müftülük Tortum\'da Muhtarlarla İstişare Toplantısı Düzenledi

Tortum İlçe Müftülüğü yürütmekte olduğu din hizmetlerinde verimliliği sağlamak, hizmette çeşitliliği artırmak ve müftülüğün çalışmaları hakkında çeşitli bilgilendirmeler yapmak amacıyla merkez, belde ve köy muhtarlarına yönelik istişare...

05.03.2013 17:29

Tortum İlçe Müftülüğü yürütmekte olduğu din hizmetlerinde verimliliği sağlamak, hizmette çeşitliliği artırmak ve müftülüğün çalışmaları hakkında çeşitli bilgilendirmeler yapmak amacıyla merkez, belde ve köy muhtarlarına yönelik istişare toplantısı düzenledi.

Tortum Merkez Kur'an Kursu yemekhanesinde gerçekleştirilen toplantıya Tortum Kaymakamı Halit Mengi, Belediye Başkanı Hasan Çakmak, Tortum Müftüsü Celal Büyük ve ilçede görev yapmakta olan merkez, belde ve köy muhtarları katıldı. Müftülük tarafından organize edilen istişare toplantısında konuşan İlçe Müftüsü Celal Büyük, 2012 yılında müftülük tarafından gerçekleştirilen faaliyet ve etkinlikler hakkında muhtarlara bir sunum yaptı. 2013 yılı içerisinde planlanan faaliyetler hakkında da çeşitli açıklamalarda bulunan ilçe müftüsü Büyük, ilçe genelinde 2 olan Kur'an kursu sayısının 38'e çıktığını söyledi ve bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yürütülmekte olan din hizmetinin başarılı olabilmesi için köylerde muhtarların din görevlileri ile uyum içinde olmalarını ve yaşanacak muhtemel problemlerin çözüm yerinin müftülük olduğunu ayrıca din görevlilerinin sınırı çizilmiş belli bir mevzuat çerçevesinde kendilerine tanınan haklar doğrultusunda görev yaptıklarını söyleyen Müftü Büyük, muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İstişare toplantısında söz alan İlçe Belediye Başkanı Hasan Çakmak ve ilçe Kaymakamı Halit Mengi'de yaptıkları konuşmada son yıllarda ilçe genelinde büyük bir ivme kazanan din hizmetlerinden dolayı ilçe müftülüğü çalışanlarına ve hizmete desteği olan din görevlileri ve muhtarlara teşekkür ettiler.

İstişare toplantısı kahvaltı ikramı ile son buldu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müftülük Tortum'da Muhtarlarla İstişare Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement