Muğla'ya Aydınlı Körüklü Çizme Ustası Transfer Edildi - Son Dakika
Yerel

Muğla'ya Aydınlı Körüklü Çizme Ustası Transfer Edildi

Muğla\'ya Aydınlı Körüklü Çizme Ustası Transfer Edildi

Muğla'da Yörük, Zeybek ve Efe kültürünün yaşatılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, çizme yapımı için Aydın'dan usta transfer edildi.

11.11.2013 16:07  Güncelleme: 10:45

Muğla Yörük Obaları Derneği'nin Muğla'da Yörük, Zeybek ve Efe kültürünün yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında körüklü çizme yapımı ve tamiri için Aydın'dan usta transfer edildi. Muğla Yörük Obaları Derneği karşısına açılan ve işletmesini Aydınlı Serkan Gündüz'ün yaptığı körüklü çizme imalathanesinin açılışını Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, ile dernek üyeleri yaptı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Osman Gürün, Söke, Denizli ve Aydın'a gönderilen körüklü çizmelerin artık Muğla'da yapılabileceğini belirterek, "Muğla tarihi ve kültürel yapısıyla değerlerini koruyan bir şehir. Derneğimizde son yıllarda Yörük kültürüyle ilgili önemli çalışmalar yapıyor. Öncelikle Yörük kıyafeti diken bir esnafın istihdamını sağladık. Şimdide Söke, Denizli ve Aydın'dan alınan körüklü çizmeleri Muğla'da yapmaya başlayacağız. Yörük kültürünü gerçekten yaşamak ve görmek isteyen herkesi Muğla'ya davet ediyoruz" dedi.

Muğla'nın artık Yörük-Türkmen şehri olduğunu söyleyen Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, "Dernek olarak 2007 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında çeşitli programlara katılarak, Yörük kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda artık gençlerin öncülük etmesini istiyoruz. Biz Muğla'yı Yörük-Türkmen şehri olarak söylüyoruz. Muğla'ya gelen yerli ve yabancı turistlere derneğimiz bünyesinde oluşturulan müzemizi gezdiriyoruz. Artık buraya geldiklerinde yöresel kıyafet ve ayakkabılarımızı da görmüş olacaklar. Artık, kültürümüze özgü kıyafet ve ayakkabılarımızı dışardan almıyor, gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, körüklü çizme imalathanesinin açılışı katılımcılar tarafından gerçekleştirildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'ya Aydınlı Körüklü Çizme Ustası Transfer Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement