Muratpaşa Belediyesi'nden Al Yazma Anıtı'na Destek - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Belediyesi'nden Al Yazma Anıtı'na Destek

Muratpaşa Belediyesi, Antalya Kent Konseyi'nin kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla yaptıracağı "Al Yazma" anıtına destek verecek.

10.01.2012 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi, Antalya Kent Konseyi'nin kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla yaptıracağı "Al Yazma" anıtına destek verecek.

Muratpaşa Belediyesi Başkanı Süleyman Evcilmen, düzenlenen basın toplantısında, Al Yazma Anıtı'nın Soğuksu Mahallesi'ndeki Bayındır Soğuksu Parkı'nda inşa edilmesi yönünde Muratpaşa Belediye Meclisi'nde karar aldıklarını söyledi.

Başkan Evcilmen, Antalya Kent Konseyi ile proje yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yapacakları anıtla kadına yönelik şiddet konusunda toplumu daha duyarlı konuma getirmeyi ve toplumu sanat yoluyla eğitmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Evcilmen, 6 metre yüksekliğinde 3 ton ağırlığında olacak anıtın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılmasını hedeflediklerini belirtti.

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ise kadına yönelik şiddetin insan hakları sorunu olduğunu, bunun sadece "kadın sorunu" gibi algılanmaması gerektiğini kaydetti. Kurt, kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için önleyici tedbirler ve cezai yaptırımlara işlerlik kazandırılmasının önemine işaret etti.

Semanur Kurt, "Namus, töre adına öldürülen kadınların isimlerinin unutulmayıp anılması için, katledilen kadınları 'Al Yazma Anıtı' ile görünür kılarak, toplumsal ayıbın üstünü örtmeyip duyarlı bir kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunmak istedik" dedi.

Kurt, anıtın, Antalya'nın sadece bir turizm kenti olarak değil, kadının insan haklarının korunması ve kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için duyarlı bir dünya kenti olduğunun anlamlı bir göstergesi olacağına işaret etti.

(MUH-GÜÇ- - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Belediyesi'nden Al Yazma Anıtı'na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement