Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Gerze'de, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi, protesto edildi.

20.05.2015 09:55

Gerze'de, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi, protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gerze Temsilciliği üyeleri Hükümet Konağı önünde toplanarak idam kararına tepki gösterdi.

ADD Gerze Sözcüsü Ömer Çakıcı, Mısır'da gerçekleşen darbenin ardından hukuksuzluklar ve adaletsizlikler sebebi ile Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler mensubu 108 kişiye verilen idam kararını protesto etmek için toplandıklarını belirtti.

Mısır'da ilk bağımsız ve serbest seçimle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi ve arkadaşlarına karşı işletilen haksız süreç sonucunda kabul edilemez bir karara imza atıldığını dile getiren Çakıcı, kararın kendilerini şaşırtmadığını belirterek Müslüman ülkelerin derhal harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Çakıcı, "Bu kararları veren sözde mahkemelerinde askeri cuntanın emrinde olduğu aşikardır. Aynı askeri cunta 2 yıl önce 14 Ağustos 2013 Adeviyye Meydanı'nda üç bini aşkın sivili şehit etmekten kaçınmamıştır. Şimdi bu cuntanın emrindeki yargının Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler hakkında verdiği saçma sapan idam kararları da bizi şaşırtmamıştır. Bu kişilerin tek suçu o gün seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmek için Adeviyye Meydanı'nda olmalarıdır. Bu idam kararları ve cezaların hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle bir ilgisi yoktur. Hepimizin üzerine düşen zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında yer alışımızda sahici olmaktır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement