Muş'ta Cami ve Namazla Arınma Konferansı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Cami ve Namazla Arınma Konferansı

Muş\'ta Cami ve Namazla Arınma Konferansı

Muş İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ‘Cami ve Namazla Arınma’ konulu bir konferans düzenledi.

15.10.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla 'Cami ve Namazla Arınma' konulu bir konferans düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Muş İl Müftülüğü'nce Muş Gençlik Merkezi'nde düzenlenen konferansa Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Müftüsü Alettin Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, AK Parti milletvekili adayları Abdulselam Er ve Medeni Çağlar ile kamu kurum ve kuruluşları idarecileri ile din görevlileri katıldı. Yoğun ilginin gösterildiği program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayarak cami ve namazın önemi adlı sinevizyon gösterisi ile devam etti. Ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Alettin Bozkurt, Cami ve Din Görevlileri Haftası'nın önemine değindi. Din görevlilerinin de büyük bir sorumluluk altında olduklarını belirten Müftü Bozkurt, "Her şeyden önce Rabbimize hamdı senalar oldun ki bizleri Müslüman olarak yaratmış, Hz. Muhammed'e (sav) ümmet kılmıştır. Hayatımız boyunca başımızı secdeden kaldırmazsak Yüce Allah'ın inayetine eda ederiz. Bizleri Müslüman olarak yaratması ve gelmiş geçmiş bütün peygamberlerin ve insanların en üstünü Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) ümmet olmamızdır. Değerli misafirler, bizler öyle bir peygamberin ümmetiyiz ki Yüce Rabbimiz onun hakkında şöyle buyurmaktadır, 'Biz seni ancak alemlere rahmet olarak indirdik.' Allah'ın resulü, bütün alemlere gönderilmiş bir peygamberdir. İşte ne mutlu bizlere ki böyle bir peygamberin ümmetiyiz. Öyleyse değerli kardeşlerim, O'na layık bir ümmet ferdi olmalıyız. O'nun yolunda yürümeliyiz. O neye çok önem verdiyse bizim de ona önem vermemiz lazım" dedi.

"OKUMAK HER ŞEYİN ÖNÜNDE GELİR"

İslam dininin okumaya çok önem verdiğini ifade eden Bozkurt, "Allah resulü (sav) eğitime çok önem vermiştir. Okumaya çok önem vermiştir. İslam'da okumaya o kadar çok önem verilmiştir ki ilk indirilmiş ayette namaz kılın, oruç tutun, zekat verin demiyor; 'Yaradan Rabbinin adıyla oku' diyor. Öyleyse okumak her şeyin önünde gelir, okumalıyız değerli müminler. Değerli misafirler, çok okumalıyız, çocuklarımızı okutmalıyız. Birçok peygamber cahil olmaktan Allah'a sığınmışlardır. 'Allah'ım cahil olandan sana sığınırım' demişlerdir. Bizler de bu duayı yapmalıyız. İnsanın başına ne gelirse cehaletten gelir. Okumuş insan kolay kolay yanlış yapmaz" ifadelerini kullandı.

Camii imamlarının icra ettikleri vazifelerinin önemine de değinen Bozkurt, "Hayırlı bir insan olabilmemiz için İslam'ı iyi bilmemiz lazım. Özellikle din görevlileri olarak bizim görevimiz daha da ağırdır. 'Yarım doktor candan eder, yarım hoca dinden eder' sözü çok doğru bir sözdür. Yarım hoca olmaz İslam'da, okuyacağız. Peygamber Efendimizin de dediği gibi 'Bu dini ancak tüm yönleriyle bilenler ayakta tutabilirler.' Bir din görevlisi sadece cemaate namaz kıldırmakla görevli değildir. Bir cami imamı, Diyanet İşleri Başkanımızın da dediği gibi o mahallenin, o köyün imamı olmalıdır. O köyde, o mahallede kaç tane hasta, kaç tane yetim ve dul var bilmelidir. Kur'an kursu öğreticilerimiz de aynı şekilde. Bunu yaptığımız zaman Peygamber Efendimize layık olabiliriz. Bir alim hiçbir zaman üstünlük taslamamalıdır. Alçak gönüllü olmalıyız. Yaptıklarımızla amel etmeliyiz değerli kardeşlerim" şeklinde konuştu.

Müftü Bozkurt'un konuşmasının ardından kaside okunan program, kapanış duasının yapılmasıyla sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Cami ve Namazla Arınma Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement