Muş'ta Kariyer Günü Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Kariyer Günü Düzenlendi

Muş\'ta Kariyer Günü Düzenlendi

Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kariyer Günü etkinliği düzenledi.

25.12.2013 16:54  Güncelleme: 16:52

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce "Kariyer Günü" etkinliği düzenledi.

Etkinliğe katılan Vali Vedat Büyükersoy, dünyanın her yerinde işsizlik problemi yaşandığını, bu sorunun insanların meslek edindirme kurslarına katılıp meslek sahibi olmasıyla aşılabileceğini söyledi.

Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Hiç kimse işsiz kalmayı istemez. Vatandaşımızın işsiz kalmasını biz de istemeyiz. İnsanlarımız iş, AŞ sahibi olsun ve toplum içinde başı dik bir şekilde dolaşabilsin istiyoruz. İnsanın iyi şartlarda yaşayabilmesi için çalışması gerekmekte. Meslek sahibi olmak için finansal destek önemli ancak meslek edinme daha önemli. Eğer insanımız kendisini geliştirip meslek sahibi olursa, işsizlik problemini aşması da çok kolay olur. Devletimizin çeşitli kurumları, işsizliğin aşılması için çeşitli mesleki eğitim kurslar vermekte. Gençlerimizin bu kurslara katılmasını arzu ediyoruz."

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan ise düzenledikleri etkinlikle iş hayatına atılmaya hazırlanan girişimci adaylar ile yeni mezun öğrencilerin, iş dünyasını tanımalarına yardımcı olduklarını belirtti.

Taylan, "İşgücünü arz edenler ile işgücünü talep edenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, sanayici ve işletmecileri işbirliği içinde buluşturmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken hem girişimci adaylarımızı hem de yeni mezun öğrencilerimize iş dünyasını tanımasını sağlıyoruz. Onları çalışma hayatına hazırlıyor ve çalışabilecekleri işlerle ilgili rehberlik ediyoruz. Ayrıca genç istihdamı desteklemeyi ve işsizlik oranını düşürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Etkinlik İşsizlik Sigortası Servis Sorumlusu Mehmet Çetin, Çalışma Servisi Sorumlusu Alkan Diksin ile Danışmanlık ve İşe Yerleşme Servisi Meslek Danışması Orhan Er tarafından slayt eşliğinde bilgilendirme yapılmasının ardından sona erdi.

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Vali Vedat Büyükersoy, MŞÜ Rektör Yardımcısı Bayram Coşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kurum amirleri, yatırımcılar ve iş sahibi olmak isteyen girişimciler katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Kariyer Günü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement