Muş'ta Karla Mücadele Çalışması - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Karla Mücadele Çalışması

Muş\'ta Karla Mücadele Çalışması

Muş Belediyesi, kentin ana ve ara sokaklarında yürüttüğü karla mücadele çalışmalarını, rastgele park edilen araçlardan dolayı güçlükle sürdürüyor.

11.01.2013 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Belediyesi, kentin ana ve ara sokaklarında yürüttüğü karla mücadele çalışmalarını, rastgele park edilen araçlardan dolayı güçlükle sürdürüyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, kar temizleme çalışmalarının yol kenarlarına park edilen araçlar nedeniyle güçlükle ilerlediğini söyledi. Kentte geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve 4 gün boyunca aralıklarla devam eden kar yağışının hemen ardından çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Dede, çalışmaların bir an önce tamamlanması için kamyon ve kepçe kiraladıklarını kaydetti. Başkan Dede, "Aralıklarla devam eden yağışlara rağmen, şehrin ana arterleriyle ara sokaklarında hummalı bir şekilde çalışan ekiplerimiz, yol kenarlarına park edilen araçlar nedeniyle zor anlar yaşıyoruz. Büyük kar yığınlarının oluştuğu bazı yollarda temizleme çalışmalarının insan gücüyle yapılması nedeniyle kullanılması gerekli olan greyder ve kepçeler de yol kenarlarına park edilen bu araçlar nedeniyle çalışamıyor. Yaşanan bu durum, özellikle şehrin ana arterlerinde kar temizleme çalışmalarını aksatıyor. Kar temizleme ekiplerine destek veren zabıta ve emniyet ekipleri tarafından yol kenarına park edilen araçların sahiplerine cep telefonuyla ulaşılarak araçları kaldırmaya çalışılıyoruz. Tüm bu tedbir ve uygulamalara rağmen, kar temizleme çalışmalarının yapıldığı bölgelere park edilen araçların büyük bir kısmının kaldırılamaması, çalışmaları sekteye uğratıyor" dedi.

Duyarlı vatandaşların bu tür sürücülere müsaade etmemesi gerektiğine dikkat çeken Dede; "Herkes bizleri arayarak yollarının açılmasını istiyor. Biz çalışmaları program çerçevesinde yapıyoruz. Dün Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun önünden Eski Erzurum yolu boyunca stadyum önüne kadar açmak için ekiplerimiz çalışmaya başladı. Yol kenarına park edilen araçlardan dolayı yolu tam anlamıyla açamadık. Yaptığımız tüm anonslara rağmen araçlar yerinden kaldırılmadı. Bu şekilde olan yollarda tekrar çalışma başlatamayız. Çünkü bu şekilde çalışma yaparsak işin içinden çıkamayız. Sürücülerimiz bu konuda daha duyarlı olsunlar ve araçlarını yol kenarına park etmesinler. Vatandaşlarımız da yollarının bir an önce ve düzgün bir şekilde açılmasını istiyorlarsa duyarsız bir şekilde yola park eden ve çalışmalara engel olan sürücülere müsaade etmesinler" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Karla Mücadele Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement