Muş'ta Kız Öğrenciler Tekstil Ürünleri Üretiyor - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Kız Öğrenciler Tekstil Ürünleri Üretiyor

Muş Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde açılan tekstil atölyesinde kız öğrenciler nevresim takımı üreterek aile bütçesine katkıda bulunuyor.

04.01.2012 12:20

Muş Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde açılan tekstil atölyesinde kız öğrenciler nevresim takımı üreterek aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdiresi Selma Arı gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve başlar başlamaz, 8 yıldır kapalı olan atölyeleri yeniden açtıklarını ve tekstil dersini seçmeli ders olarak vermeye başladıklarını bildirdi.

Arı, bu yıl faaliyete başlayan tekstil dersini 5 öğrencinin seçtiğini ve ilk olarak Anadolu Öğretmen Lisesi'nden nevresim takımı siparişi aldıklarını belirtti.

Nevresim takımlarını 15 günde tamamladıklarını vurgulayan Arı, yeni sipariş almak için girişimlere başladıklarını ifade etti.

Arı, tekstil atölyesinde kızların hem meslek öğrendiğini hem de para kazandığını dile getirerek, "Şu an da sadece 5 kız öğrencimiz bu dersi seçti. Bu ders kız öğrenciler tarafından pek fazla bilinmediği için tercih sayısı da düşük oluyor. Biz siparişlerimizi almaya başladıkça bu dersi tercih eden öğrenci sayısının da artacağını düşünüyorum. Çünkü tekstil atölyesinde öğrenciler hem meslek öğreniyor hem de cep harçlıklarını kazanıyor. Öğrencilere yaptıkları nevresim takımı başına döner sermayeden 3 lira veriliyor. Bu dersi seçen öğrencilerimiz pişman olmadıklarını aksine çok mutlu olduklarını söylüyor" diye konuştu.

Son teşviklerle Muş'ta sanayi anlamında gelişmeler kaydedildiğini anlatan Arı, her geçen gün fabrika sayısının arttığını vurguladı.

- MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Kız Öğrenciler Tekstil Ürünleri Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement