Muş'ta Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Öğretmenler Günü Kutlaması

Muş\'ta Öğretmenler Günü Kutlaması

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Muş'ta da törenlerle kutlandı.

24.11.2012 12:39

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Muş'ta da törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması ile başlayan törenler, daha sonra Kültür Merkezi'nde devam etti. Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Vekili Çetin Kılınç, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı, yeni göreve başlayan ve en genç öğretmenlerin temsilcisi Zafer Çağlayan, ortaokulu öğretmenlerinden Hakan Taş yaptı. Toplumların ilerleyişinin o toplumun sahip olduğu genç nüfusla mümkün olduğunu ifade eden Hakan Taş, gençlerin toplumu ileriye taşıma düşüncesinde olması gerektiğini belirtti.

Dünyanın var olduğundan bu yana sürekli değişim içinde olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da konuşmasında; "Bu değişime ayak uydurabilen milletler varlıklarını devam ettirebilirken, değişime ayak uyduramayanlar, tarihin küflü sayfaları arasına gömülmüştür. İşte bu değişimin mimarları öğretmenlerdir. Bu toplumda öğretmenlere verilen değer, gelişime verilen önemle eşdeğerdir. Öğretmenlik mesleği toplamda yer aldığı saygınlıkla bir değer bulur" diye konuştu.

Vali Vekili Çetin Kılınç da, öğretmenliğin önemine değindi. Bugünlere gelmesinde öğretmenlerin çok büyük rolünün olduğunu ifade eden Çetin Kılınç, özellikle ilkokul öğretmenin kendisi üzerinde çok büyük etkisi olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenler yemin ettikten sonra çeşitli okullarda görev yapan öğretmenlerden oluşturulan koro ise öğretmen andını okudu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement