MÜSİAD Adana Şubesi'nden Geleneksel İftar - Son Dakika
Yerel

MÜSİAD Adana Şubesi'nden Geleneksel İftar

MÜSİAD Adana Şubesi\'nden Geleneksel İftar

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Adana Şubesi, geleneksel iftar yemeği düzenledi.

31.07.2013 15:03  Güncelleme: 15:05

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi, geleneksel iftar yemeği düzenledi.

MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, Park Zirve Restaurant'taki yemekte yaptığı konuşmada, dostlarıyla bir araya gelmekten ve misafirlerini ağırlamaktan çok büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyerek bu bereketli ayın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Yahşi, Suriye'de ve Mısır'da yaşanan olaylara duyduğu üzüntülerini dile getirerek, "Son dönemlerde ülkemiz de ve yakın coğrafyada sabır ve tahammülleri zorlayan bizleri ziyadesiyle üzen olaylar yaşanılmaktadır. Hemen yanımızda Suriye de üç yıla yakın süren bir iç savaş ve yaşamını yitiren yüz binlerden fazla insanlar. Bir diğeri de Mısır Halkın oylarıyla seçilmiş ve henüz bir yılını doldurmamış bir iktidar birilerinin isteklerine olumlu cevap vermedikleri için askeri bir darbeyle düşürülmüş yıllar yılı diktatörlerin idaresinden sonra demokrasi yolunda emekleyen sürecin önü kesilmiştir. Bununla da kalınmamış darbeye karşı protesto için toplanan kalabalıklar üzerine ateş edilerek yüzlerce insan katledilmiştir. Süreç dikkatlice incelendiğinde darbenin dış istekli ve dış destekli olduğu açıktır. Her platformda demokrasi havariliğinden dem vuranlar, aşikar bir darbeye darbe bile diyememektedirler. Ama biz biliyoruz ve diyoruz ki Mısır'da olanlar açık bir darbedir, asla kabul edilemez bu darbeyi ve sonrasındaki katliamları lanetliyor ve kınıyoruz" dedi.

Yahşi, Gezi Parkı olaylarında protestoların sonrasında çok farklı mecralara giden bir sürece uğradığını ifade ederek, "Demokratik ülkelerde farklı düşünceleri ifade etmek ya da yanlış olduğunu düşündüğü uygulamaları protesto etmek vatandaşların en doğal hakkıdır ama bu protesto hakkı çağdaş, medeni kurlar içerisinde çevreye, insanlara, iş yerlerine ve kamu mallarına zarar vermeden yapılmalıdır. ve en önemlisi bu tür ortamları fırsat bilen çok farklı amaç ve odaklara hizmet edenlerin manüplasyon ve provokasyonlarına alet olunmamalıdır. Türkiye'nin son 10 yılda geldiği ekonomik ve siyasi nokta birilerinin Ülke üzerindeki hükümranlığını tehdit eder hale gelmiştir. Ayrıca dış siyasette de Türkiye bölgede rol dağıtan etkin bir ülke konumuna gelmiştir bu durumda, belli ki birileri tarafından dur denilmesi gerektiğine karar verilmiştir. Bu sebeple ülkede anarşi ve kaos ortamı oluşturmanın yanında faiz ve kur politikaları üzerinden iktidar diz çöktürülmeye çalışılmaktadır. Bu gerçekler ışığında bizlerin akıllı olması gerekmektedir bu memleketi gerçekten seven insanların ülkede anarşi ve kaosa destek vermemesi art niyetleri yalnız bırakması şarttır. Ayrıca ekonomideki yumuşak karnımız cari açığımızdır. Bu nedenle iş adamlarına görev düşmektedir Türkiye üretim üssü haline gelmeli her karış toprak işlenmeli ve hayvancılık hak ettiği noktaya getirilmelidir. Tüketim konusunda ise biraz daha dikkatli olunulmalıdır" diye konuştu.

Bu süreçlerde muhalefete de çok iş düştüğünü belirten Yahşi, "Demokrasilerde muhalefet olmazsa olmazlardandır ama muhalefet her an her dakika iktidarın ayağına çelme takmak anlamına gelmemektedir. Bu iktidar gitsin, isterse ülke batsın mantığı kabul edilemez. Hele hele yurt dışına şikayet etmek asla kabul edilemez. Ayrıca buda size puan kazandırmaz aksine siyasi aciziyeti ifade eder. Küresel dünyada en büyük ülkeler dahi gelecek dış yatırıma ihtiyaç duymakta ve önem vermektedir. Diyelim ki yurt dışına ülkeyi şikayet ettiniz ve imajını bozdunuz, dış yatırımcı da ürktü ve yatırım yapmaktan vazgeçti, bekli de binlerce insanımızın istihdam imkanının önünü kestiniz. Sizin de oy kapınız olan bu insanlara bunu anlatabilir misiniz? Bu insanlardan oy isteyebilir misiniz? İsteseniz de oy alabilir misiniz?" şeklinde konuştu.

Yahşi, ekonominin çok kırılgan bir olgu olduğunu vurgulayarak "Yıllarca çabalarla düzeltilen bir ekonomi, etkili bir ağızdan çıkan yanlış iki kelime ile yerle yeksan olabilir. Kısacası herkes sorumluluklarını bilerek ülkenin zararına olacak eylem ve söylemlerden kaçınılmalıdır" diye konuştu.

Yahşi, son olarak Ramazan ayının İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini dileyerek " Ramazan ayı rahmet, mağfiret ve kurtuluş ümidinin tazelendiği ibadet ve nefis muhasebesi ile gönüllerin alındığı yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunun canlanarak ayrı bir sosyal bütünleşmenin yaşandığı müstesna bir zaman dilimidir eriştiğimiz bu ramazan ayının her bir mümin için getirdiği rahmet mağfiret ve kurtuluş müjdesinden bütün müminlerin ve tüm insanlığın hissedar olmasını niyaz ederim" dedi.

MÜSİAD'ın İftar programına başta Adana protokolünden Adana Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş olmak üzere, Ak Parti Milletvekili Fatoş Gürkan, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Seyhan Belediye Başkanı Prof.Dr. Azim Öztürk, Sivil toplum kuruluşu yöneticileri, Kurum Müdürleri, çok sayıda Bürokrat, Adana'nın tanınmış sanayici ve işadamları ve çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MÜSİAD Adana Şubesi'nden Geleneksel İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement