Mutluluk Temalı Heykel Çalıştayı Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Mutluluk Temalı Heykel Çalıştayı Sona Erdi

Mutluluk Temalı Heykel Çalıştayı Sona Erdi

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 'Mutluluk' temalı İzmir 2. Uluslararası Heykel Çalıştayı sona erdi.

04.10.2013 15:15  Güncelleme: 15:17

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'mutluluk' temalı İzmir 2.'inci Uluslararası Heykel Çalıştayı tamamlandı.

Kapanış töreninde konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, "Dileriz ki, bu tema tüm şehrimize, ülkemize, dünyaya ve insanlığa hakim olur" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2 Eylül-2 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlediği "2. Uluslararası Heykel Çalıştayı, düzenlenen törenle final yaptı.

İkisi Türk, altısı dünyanın çeşitli ülkelerinden olmak üzere 8 heykeltraşın 30 gün boyunca yoğun çalışmasıyla oluşan "mutluluk" temalı 8 heykelin kentin farklı noktalarına konulacağı bildirildi.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN 342 SANATÇI BAŞVURDU

Dünyanın dört bir yanından 342 sanatçının başvurduğu "Mutluluk" temalı çalıştayın kapanış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan yaptı. Özkan konuşmasında, sanat dostu İzmir'de üniversitelerle işbirliği yapmanın ve birlikte başarmanın keyfini yaşadıklarını belirterek, "Dünyanın dört bir tarafından gelen heykeltıraşlarımızın bir ay boyunca yaptıkları yoğun çalışmaları sonunda oluşturdukları eserleri gördük. Çalıştayımızın teması 'mutluluk' idi. Dileriz ki, bu tema tüm şehrimize, ülkemize, dünyaya ve insanlığa hakim olur" dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Murat Barkan ise "İzmir'e bir şey söyleyeceksek ya da İzmir'den bir şey söyleyeceksek, beynimiz kadar yüreğimiz de bu işin içinde olmalıdır. Çünkü İzmir yüreğiyle düşünme becerisine, ayrıcalığına sahip bir kent" şeklinde konuştu.

ÇALIŞTAY HEYKELTRAŞLARINA SERTİFİKALARI VERİLDİ

Konuşmaların ardından Genel Sekreter Yardımcısı Özkan ve Rektör Barkan tarafından çalıştay heykeltıraşlarına sertifika takdim edildi. Çalıştaya aktif olarak katılarak sanatçılara asistanlık yapan 9 Eylül Üniversitesi Heykel Bölümü öğrencileri, atölye çalışmalarına katılan İlkokul öğrencileri ile Çalıştay sürecini baştan sona belgeleyerek fotoğraf sergisi açan ve tanıtım filmi hazırlayan Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine sertifikalarını ise heykeltıraşlar verdi.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı kısa filmin gösteriminin ardından birbirinden güzel 8 eser katılımcılarla buluştu.

342 SANATÇI BAŞVURMUŞTU

2. İzmir Uluslararası Heykel Çalıştayı'na 290'i yabancı, 52'si yerli olmak üzere toplam 342 sanatçı başvuruda bulundu. Birbirinden seçkin çalışmaların arasından eleme yapmakta oldukça zorlanan jüri, 2'si Türk, 6'si yabancı olmak üzere 8 heykeltraşın çalıştaya katılmasına karar verdi. Çalıştayda; Badri Goguadze (Gürcistan), Butrint Morina (Kosova), Yu Cin Ciou (Taiwan), Kuang-hua Hsiang (Taiwan), Lee Zih-Cing (Taiwan), Mykola Lampeka (Ukrayna), Güler Güçlü (Türkiye) ve Okan Sabuncular (Türkiye) birbirinden güzel 8 adet "mutluluk" temalı heykel yaptı. Bu heykeller İzmir'in farklı bölgelerinde İzmirlilerle buluşacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mutluluk Temalı Heykel Çalıştayı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement