Nefi İlköğretimokulu'nda Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Nefi İlköğretimokulu'nda Mezuniyet Coşkusu

Nefi İlköğretimokulu\'nda Mezuniyet Coşkusu

Erzurum'un Pasinler ilçesinde Nefi İlköğretim Okuluna emeği geçen eski okul müdürlerinden Şemsettin Ertaş adına mezuniyet töreni düzenlendi.

06.06.2012 13:58

Erzurum'un Pasinler ilçesinde Nefi İlköğretim Okuluna emeği geçen eski okul müdürlerinden Şemsettin Ertaş adına mezuniyet töreni düzenlendi.

Pasinler Nefi İlköğretim Okulu bu yıl düzenlediği mezuniyet programında okulun bu duruma gelmesinde emeği geçen ve uzun yıllar eğitime adamış olan öğretmenlerden Şemsettin Ertaş'ı düzenledikleri yılsonu etkinliklerinde andılar. Programın açılış konuşmasında konuşan Okul Müdürü Yücel İzci, düzenledikleri yılsonu programına katılan davetlilere teşekkür ederek, okulun tarihçesini ve mevcut durumu hakkında bilgi verdi.

Okulun eski mezunların İnşaat Mühendisi Mustafa Mertoğlu'nun destekleriyle hazırlanan Şemsettin Ertaş'ı anma ve mezuniyet programına katılan Şemsettin Ertaş'ın oğlu şehir planlamacısı Gürkan Ertaş ise babasının eğitime adan bir ömür içerisinde ömrünü geçirdiğini, 1950 yılında göreve başladığı Nefi ilköğretim Okulu'nda ki görevine 1972 yılında 22 yıl görev yaparak tamamladığını, bugün babamın burada anılmasından da duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ertaş, babasının en mutlu olduğu an ise bir öğrencisinin yıllar sonra gelip, babasının elini öpmesi ve öğretmenim ben okudum ve mesleğim bu demesiyle duyduğu mutluluğu gözlerinde okuduğunu söyledi.

Programda konuşmaların ardından okul öğrencilerin mini konserinin yanı sıra okulun folklor ekibinin bar gösterilerin ardından, öğrenciler ront gösterisi sundular. Programın sonunda okuldan mezun olanların slayt gösterisiyle davete gelenler ve okuldan mezun olan eski öğrenciler duygulu anlar yaşadı.

Okulu en iyi şekilde bitiren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere Şemsettin Ertaş'ın anısına plaketleri ve hediyeleri Şemsettin Ertaş'ın oğlu Gürkan Ertaş verirken, yine okulda dereceye giren öğrencilere ise okuldan mezun olan ve şuan Erzurum'da görev yapan beyin cerrahisi Prof. Dr. Hakan Kadıoğlu, Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Atasever ve Mustafa Mertoğlu tarafından öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildiler. Mezun olan bütün öğrencilere ise Ertaş ailesi adına Gürkan Ertaş Nutuk isimli kitabı hediye etti.

Program sonrası bu yılki mezuniyet ve Şemsettin Ertaş'ı anma töreninde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nefi İlköğretimokulu'nda Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement