Nemrut Dağı'nda Karlı Havalarda Turist Akını Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Nemrut Dağı'nda Karlı Havalarda Turist Akını Devam Ediyor

Nemrut Dağı\'nda Karlı Havalarda Turist Akını Devam Ediyor

UNESCO Dünya Kültür Mirası olan Kommagene Uygarlığı'nın efsanevi Kralı Antiochos Teos'un inşa ettiği anıtsal alan, Nemrut Dağı zirvesinde yılın 12 ayında turistleri ağırlamaya devam ediyor. Son yıllarda artan ilgiyle birlikte, karlı havalarda da ziyaretçileri hayran bırakan Nemrut Dağı, 14 Şubat'ta çıkan 20 kişilik dağcı grubunun da dikkatini çekti. Dağcılar, karlar arasında kalan nemrut heykellerine hayran kaldıklarını dile getirerek, bu mevsimde Nemrut'ta çıkmak ve dünyaya resimler ve videolarla tanıtmak istediklerini belirtti. Fırtınaya rağmen zirveye çıkan dağcılar, eşsiz manzarayı ve Mezopotamya'yı Nemrut Dağı'ndan izlemenin harika bir deneyim olduğunu ifade etti.

15.02.2024 14:55

UNESCO Dünya Kültür Mirası olan 2100 yıllık Kommagene Uygarlığı'nın efsanevi Kralı Antiochos Teos'un Nemrut Dağı zirvesinde inşa ettiği anıtsal alan, yılın 12 ayında turist ağırlamaya devam ediyor.

Özellikle son yıllarda ilgi odağı olan Nemrut Dağı, karlı havalarda gelenleri hayran bırakıyor. Kendimiz tanımadan tanıtamayız düşüncesiyle 14 Şubat Günü Nemrut'ta çıkan 20 kişilik dağcı grup, karlar arasında kalan nemrut heykellerine hayran kaldıklarını dile getirdi.

Fırtınaya rağmen Nemrut Dağı zirvesine çıkan dağcı grup, "Bu mevsimde Nemrut'ta çıkmak, resimleri ve videoları dünyaya yaymak, kışın turizm hareketliliğini canlandırmaya katkı sağlamak istedik. Manzara eşsiz, Mezopotamya'yı Nemrut'tan hele bu mevsimde seyretmek harika bir şey" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nemrut Dağı'nda Karlı Havalarda Turist Akını Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement