Nevşehir'e Bir Yılda 80 Milyon TL Yatırım - Son Dakika
Son Dakika Logo

Nevşehir'e Bir Yılda 80 Milyon TL Yatırım

24.01.2012 17:30

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, 2011 yılı boyunca Nevşehir'e yapılan yatırımların maddi değerinin 80 milyon TL olduğunu söyledi.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, 2011 yılı boyunca Nevşehir'e yapılan yatırımların maddi değerinin 80 milyon TL olduğunu söyledi.

Vali Savaş, yaptığı açıklamada, Nevşehir'de "Hedef 2023" çalışmalarının devam etmekte olduğunu belirterek, bu kapsamda planlama ekibi, koordinasyon ekibi ve kontrol ekibi oluşturduklarını ifade etti.

2011 yılı başından itibaren kaynak ve imkanlarını tespit edip, mevcut yatırım imkanlarını belirlemek ve kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlayıcı tedbirler aldıklarını dile getiren Savaş, çağdaş yönetim anlayışı paralelinde oluşturdukları birimlerin şeffaf, etkin ve verimli bir yönetim örgütlenmesiyle işlerini yürüteceklerini bildirdi.

Nevşehir'de 2011 yılında yaklaşık 80 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Savaş, şu bilgileri verdi:

"2011 yılında kuruluşlarımızca yaklaşık 199 proje ve iş üzerinde çalışılmış olup bu projelerin ödeneği 68 milyon 460 bin TL, harcaması ise 80 milyon 15 bin TL oldu. İl Özel İdaresi ise 55 proje yürüttü. İl Özel İdaresi Yatırım İnşaat şubesince yılı ödeneği 22 milyon 584 bin TL olan toplam 55 proje üzerinde çalışıldı, yıl içinde bu projelere 10 milyon 815 bin TL harcandı. Bu projelerin 1 milyon 50 bin TL'si İl Özel İdaresinin kaynaklarından karşılanıp diğerleri ise ilgili kurumların bütçelerinden aktarıldı."

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nevşehir'e Bir Yılda 80 Milyon TL Yatırım - Son Dakika


Advertisement