Niğde'de Koruma Kurulu Toplandı - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Koruma Kurulu Toplandı

Niğde\'de Koruma Kurulu Toplandı

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Koruma Kuruluna, ekonomik ve sosyal yönden mağdurlar ile ceza infaz kurumundan salıverilen veya denetimli serbestlik altında bulunan hükümlülerin yada kanunî temsilcilerinin dilekçe ile başvurabileceklerini söyledi.

18.12.2013 12:58

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Koruma Kuruluna, ekonomik ve sosyal yönden mağdurlar ile ceza infaz kurumundan salıverilen veya denetimli serbestlik altında bulunan hükümlülerin yada kanuni temsilcilerinin dilekçe ile başvurabileceklerini söyledi.

Niğde Koruma Kurulu toplantısının üç aylık olağan toplantısı Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl başkanlığında Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda toplandı.

Koruma kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Şen, Jandarma Asayiş Şube Müdürü Yarbay Süreyya Güler, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl toplantıda yaptığı konuşmada Koruma Kurulunun görevleri hakkında bilgi verdi. Akçıl, mağdurların suç nedeniyle karşılaştıkları sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümünde, Ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin meslek veya sanat edinmelerinde, iş bulmalarında, bir meslek veya sanat sahibi olanlar ile tarım işletmeciliği yapmak veya işyeri açmak isteyenlere araç ve kredi sağlanmasında bu kişileri ilgili kurum ve kuruluşlara koruma kurulu olarak yönlendirdiklerini ifade etti.

Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan mesleki eğitim projeleri ile başvuru sahibinin kendi işini kurma projelerini karara bağladıklarını ifade eden Akçıl şunları dedi: "Mağdurlar ile ceza infaz kurumundan salıverilenlerin öğrenimlerine devam etmelerini sağlamaya yönelik her türlü tedbiri almak ve bu konuda müdürlük tarafından hazırlanan projeleri görüşmek ve karara bağlamak. Ceza infaz kurumundan salıverilenlerin aileleri ve sosyal çevreleriyle oluşabilecek psiko-sosyal sorunlarının çözümüne yardımcı olunmaktadır. Alınan kararların yürütülmesini temin etmek amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan vakıf ve dernekler ile uygun görülen gönüllü gerçek ve tüzel kişilerle işbirliği yapılmaktadır."

3 BİN 799 YÜKÜMLÜ BAŞVURU YAPTI

Konuşmanın ardından Koruma Kurulu üyesi Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Akkaya tarafından kurul üyelerine ve katılımcılara Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün ve Koruma Kurulunun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Akkaya, 2006 yılından bugüne kadara 3 bin 799 yükümlü denetim ve gözetim yapılmak üzere Denetimli Serbestlik müdürlüğüne başvurduğunu, halen 917 yükümlünün denetim ve eğitim iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

2013 yılı kasım ayı sonuna kadar bin 538 şüpheli, sanık ve hükümlü denetim ve gözetim yapılmak üzere müdürlüğe gönderildiğini ifade eden Akkaya: ". Koruma kuruluna 2006 yılından bugüne kadar 111 eski hükümlü ve mağdur başvuru yaptı, talebi uygun görülenlerden yardım talep edenlerden 44 üne iş, ayni ve nakdi yardım yapılmıştır. Halen yardım talep eden 10 kişinin talepleri değerlendirilmiş ve ilgili kurumlara yönlendirilerek yardım almaları konusunda çalışmalar devam etmektedir. Denetimli serbestlik tedbiri uygulanan ve talep eden 30 yükümlüye Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından temin edilen çocuk eğitim seti ve ilmihaller teslim edilmiştir.

PSİKO-SOSYAL DESTEK VERİLDİ

Koruma Kurulunun mesleki eğitim ve proje çalışmaları kapsamında, Kişisel gelişim ve sosyal destek projesi düzenlenmiş; 6 eski hükümlüye, 5 mağdura ve 8 suça sürüklenen çocuğa psiko-sosyal destek verilmiştir. Doğalgaz İç Tesisatçılığı ve Kaynakçılığı Kursu Projesi düzenlenmiş; 9 eski hükümlüye, Aşçılık Kursu Projesi düzenlenmiş; 6 eski hükümlüye, Plastik Doğrama Montajcılığı Kursu Projesi düzenlenmiş; 4 eski hükümlüye, Overlok Makinesi Operatörlüğü Kursu Projesi düzenlenmiş; 9 eski hükümlüye, Ahşap Zemin Döşeme Kursu Projesi düzenlenmiş; 9 eski hükümlüye, Boya - Badana Kursu Projesi düzenlenmiş; 4 eski hükümlüye, sertifikaları verilmiştir."

Koruma Kurulu toplantısı tamamlandıktan sonra ceza infaz kurumu faaliyetleri kurul üyeleri ve misafirler eşliğinde yerinde görüldü. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de Koruma Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement