Niğde'de Kütüphane Haftası Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Kütüphane Haftası Kutlanıyor

Niğde\'de Kütüphane Haftası Kutlanıyor

Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen 50. Kütüphane Haftası Kutlama Etkinlikleri Kültür Merkezi İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Okuma Salonu'nda Gerçekleştirildi.

01.04.2014 14:20

Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen 50. Kütüphane Haftası Kutlama Etkinlikleri Kültür Merkezi İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü Okuma Salonu'nda Gerçekleştirildi.

Kütüphane haftası nedeniyle resim sergisi ve kitap sergisi düzenlendi. Ayrıca yarın 12.30 ile 13.00 arasında Kültür merkezi önünde serbest kitap okuma etkinliği düzenlenecek. Programlar kapsamında yarın akşam Niğdeli Mahalli Sanatçılar tarafından Kültür Merkezi konferans salonunda Türk Halk Müziği konseri düzenlenecek.

Sergiye Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde Gençlik ve spor İl Müdürü Harun Turhan, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergi öncesi sergiyi düzenleyen Niğdeli Safa Büte'ye Kütüphane Müdürü Ali Osman Bağcı teşekkür ederek plaket taktim etti.

Sergide konuşma yapan Niğde İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Bağcı, "50. Kütüphane kapsamında Resim ve Kitap sergisi düzenledik. Biliyorsunuz ki Kütüphaneler içerisinde bulunduğu toplumun bilgi ihtiyacını karşılayan ırk, din, dil, cinsiyet ve yaş farkı gözetmeden içinde bulunduğu halka hizmet sunan kurumlardır. Bu kapsamda İl Halk Kütüphanesinde 35 bine yakın bir koleksiyon hacmi ve yıllık 100 bin kullanıcı sayısıyla etkin olarak hizmet vermeye çalışmaktayız. Daha iyi hizmet vermek için halkımızı kütüphanelere bekliyoruz. Ayrıca yarın 12.30'da serbest kitap okuma etkinliğimiz olacak ve kitap okumaya gelen misafirlerimize okudukları kitapları hediye edeceğiz. Yarın akşamda Mahalle sanatçılarımız Kültür Merkezi konferans salonunda Türk Halk Müziği konseri vereceklerdir" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de Kütüphane Haftası Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement