Niksar'da Turizm Hedeflerin Üzerine Çıktı - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Turizm Hedeflerin Üzerine Çıktı

Niksar\'da Turizm Hedeflerin Üzerine Çıktı

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, turizmde hedeflerinin üzerine çıktıklarını belirterek, "Turizm kadayıfının alt tarafı kızarmıştır, vatandaşlarımızın şerbetini dökerek bu tatlıyı yemesini istiyoruz" dedi.

06.04.2012 13:09

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, turizmde hedeflerinin üzerine çıktıklarını belirterek, "Turizm kadayıfının alt tarafı kızarmıştır, vatandaşlarımızın şerbetini dökerek bu tatlıyı yemesini istiyoruz" dedi.

Başkan Yadigar, Tokat'ın Niksar ilçesinde 3 yıllık görev süresini basın mensuplarına Türkiye'nin ilk Türk Üniversitesi'nin bulunduğu Niksar Kalesi'nde değerlendirdi. Göreve geldiklerinde belediyeyi 13 milyon TL borçla aldıklarını ifade eden Başkan Yadigar, şuan 14 milyon borçla yollarına devam ettiklerini kaydetti. Bir taraftan geçmişten gelen borçları yapılandırarak ödeme yaparken, bir taraftan da hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Yadigar, bu dönemde alt yapı çalışmalarına 10 milyon TL'lik bütçe harcadıklarını söyledi. Başkan Yadigar, "Bu bütçe ile alternatif yollar açılarak şehirde yol sorunu çözmeye çalıyoruz. Aynı zamanda şehrin alt yapısı anlamında bazı bölgelerde kanalizasyon çalışmalarımız da devam ediyor. Niksar Kalesi'nin dokusuna uygun bazalt kaldırım ve yol çalışmasının yanında 20 bin metrekare kaldırım çalışması yapıldı. Konut sorununu çözmek için Nik-konut işletmesince yapılan 66 konutun hak sahiplerine teslim edilirken, Kayapaşa Mahallesi gece kondu önleme bölgesinde yapılan 66 konutluk 2. etap Nik-Derabağ konutlarının da tamamlandı. Konut projesi ile Niksar'da oluşan güven ortamında işadamları konut üretimine girerek, TOKİ ile başlayan kentsel dönüşüm sürecine katkı sağladık. Şehirde bu anlamda konut fiyatları düştü. Hemşerilerimizin bu anlamda ilçeye geri dönüşlü başladı. Bütün amacım bu şehirdeki göçü durdurmak, geri dönüşü sağlamaktır. Turizm anlamında harekete geçtik bu anlamda her alandaki yatırıma elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Niksar'ın artık 3 yıl öncesine göre çok daha fazla tanındığını belirten Başkan Yadigar, "Şerhimizde turizm hareketini çok yoğun bir tempo ile tüm fuarla katıldık. Düzenlediğimiz aktivitelerle ilçemize gelen turist sayısında artış sağlandı. Tur firmalarının şehrimize yaptığı faaliyetler taleplerin arttığını gösteriyor. Artık Niksar bir turizm kenti olarak turizm dünyasının ilgisini çekmiştir. Niksar'da dünyanın ilgisini çekecek ölçüde tarihi yapı, doğal güzellilikler, kültürel zenginlikler var. Bunlar kültür turizminde Niksar'ın isminin duyulmasını sağlayacak önemli zenginlikler. Niksar'la birlikte bölgenin turizm cazibe merkezi olmasını amaçlıyoruz. Buradaki turizm parlaması tüm bölgemize faydası olacaktır. Niksar Kalesi restorasyonu önemsiyoruz, burası tamamlandığında Karadeniz bölgesinin cazibe merkezi haline gelecektir. Kültür ve turizm bakanlığı nezrinde 4/3'lik bölümün yapılması için bölgemiz milletvekillerinin destek olmasını istiyorum. Buradaki turizm parlaması bölgemize katkı sağlayacaktır. Amasya, Beypazarı'ndan daha iyi bir yapıya sahibiz. Tek eksikliğimiz tanıtım. Yapacağımız çalıştayda ne yapabilirizi konuşacağız. Artı bu şehri çocukların göç etmediği bir ilçe haline getirmek istiyoruz. Bu anlamda çarşıda turizmle ilgili tesislerin artmasını bekliyoruz. Artık Niksar'da halkımız bu işe sahip çıkarsa turizmden ekmek yiyeceğiz. Halkımız turizm için ne yapabilirizi konuşmaya başladığında turizm anlamında kazanacağız. Bunu basın ve halkımızın katkıları ile başaracağız. Geleceğe umutla baktığımız bir şehir inşa etmek istiyoruz. Profesyonel destekle Niksar'ın geçmişine sahip çıkma, eski Niksar'ı ortaya çıkarmak, kentsel dönüşümle şehrimizin insanlarımızın yaşamaktan mutlu olduğu dışarıdan gelerek yaşamak istediği bir ortam oluşturmak istiyoruz. Turizmde hedeflerimizin üzerine çıktık. 2013te tur firmalarının Niksar'a gelmesini beklerken 2012 yazında faaliyetlerimizin sonuçlarını almaya başladık. Turizm kadayıfın alt tarafı kızarmıştır, vatandaşlarımız da bu şerbeti dökerek bu tatlıyı yemesini istiyoruz" diye konuştu.

Başkan Yadigar, "çamur at izi kalsın" şeklinde Ayvaz Suyu'na atılan çamurun zamanla izini sileceklerini ifade ederek, "Belediye artık bütün gıdaları su dahil gıda yönetmeliğine uygun üretmekte. Ayvaz suyumuz yeniden üretime geçti. Ayva suyunu Allah'ın izni, halkımızın destekleri ile eski günlerine getirmeyi istiyoruz. Bu anlamda görkemli bir açılış ile bu kötü izi sileceğiz." - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Turizm Hedeflerin Üzerine Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement