(MUĞLA) - Muğla'nın Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye ilçelerinde yaşayan yabancılar Noel dolayısıyla İztuzu Plajı'nda bir araya geldi. Hava sıcaklığının 15, deniz suyu sıcaklığının ise 18 derece olduğu plajda bazı katılımcılar geleneksel Noel yüzüşü gerçekleştirdi.
"Burada olmaktan çok mutluyum. Burada ilk kutlama yaptığımızda 3-5 kişiydik. Beldeyken bu kutlamalara Dalyan Belediyesi katkıda bulunuyordu, sonradan Ortaca Belediyesi katkı sağlıyor. Burada Müslüman, Hırıstiyan hep birlikte olmaktan çok mutluyuz. Bu yıl, diğer yıllara oranla çok daha fazla bir katılım oldu. Burada sıcak bir ortam var. Dalyan'da daha nice Noeller kutlamayı umuyorum. Tüm dünyaya yeni yılın barış ve huzur getirmesini diliyorum. Ayrıca herkesin yeni yılını kutluyorum" dedi
Denize giren bir vatandaş ise, "Hava çok güzel. Bu güzel günde denize girmeyi ihmal etmedik. Dostlarımızla denizin keyfini çıkardık. Deniz suyu çok güzel. Burası cennetten bir köşe" dedi.
Mebrure Kuzey Bulum da her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneği bozmayarak, "yabancı dostlar" ile coşkulu kutlama yaptıklarını dile getirdi.
Bulum, "Bu tür etkinlikler insanların birbirleri ile kaynaşmasını sağlıyor. Daha önce küçük bir grup ile kutlanan Noel etkinliği bu yıl yüzlerce kişinin katılımı ile yapıldı. 2026 yılının dünyaya barış getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.
Son Dakika › Yerel › Dalyan'daki Yabancılar Noel'i İztuzu'nda Kutladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?