Ödemişli Genç Sesler Türkülerle Yarıştılar - Son Dakika
Yerel

Ödemişli Genç Sesler Türkülerle Yarıştılar

Ödemişli Genç Sesler Türkülerle Yarıştılar

Ödemiş'te Kaymakamlık tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması'nın finali Saray Salon'da yapıldı.

08.05.2012 09:43

Ödemiş'te Kaymakamlık tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması'nın finali Saray Salon'da yapıldı. Ödemişli genç yeteneklerin türkülerle yarıştığı gecede performanslar izleyenlerden büyük alkış aldı.

10 yarışmacının katıldığı finalde her yarışmacı ikişer türkü seslendirdi. Müzik öğretmenlerinden ve ilçe protokolü üyelerinden oluşan jüri performansa göre değerlendirmelerde bulunarak dereceye giren isimleri belirledi.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, türkülerin toplumun gerçek değerleri olduğunu belirterek, "Gençlerin türkülere yönelmesi, acının, sevincin, mutluluğun, coşkunun ve kahramanlığın simgesi olan türküleri söylemesi çok önemli. Türküler Türk toplumunu yansıtan ezgilerdir. Bu ezgilere sahip çıkmak adına bu yarışmayı düzenledik" dedi.

Konuşmanın ardından yarışmacılar performanslarını sergilemeye başladı. İki tur üzerinden yapılan yarışma sonucunda jürinin verdiği puanlara göre "Çay başına bostan" ve "Kozan dağı" türkülerini seslendiren Selda Kesgi birinci oldu.

"Mezarımın taşı" ve "Konma bülbül konma" türkülerini seslendiren Melike Çatkın ikinci olurken, "Değmen benim gamlı yaslı gönlüme" ve "Yeşilbaşlı gövel ördek" adlı türküleri seslendiren Gizem Çakıcı da üçüncü oldu. Yarışmanın birincisine altın hediye edildi.

(AG-BK-

08.05.2012 09: 22: 53

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemişli Genç Sesler Türkülerle Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement