Odü Üiibf Dekanı Prof. Dr. Yılmaz: "Ünye'de, Fakülte, Meslek Yüksek Okulu ve Yurtları da İçine Alacak Bir Kampüs ile Eğitim Öğretimimizi Daha Rahat Sağlarız" - Son Dakika
Yerel

Odü Üiibf Dekanı Prof. Dr. Yılmaz: "Ünye'de, Fakülte, Meslek Yüksek Okulu ve Yurtları da İçine Alacak Bir Kampüs ile Eğitim Öğretimimizi Daha Rahat Sağlarız"

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (ÜİİBF) Dekanı Prof.Dr.Nuri Yılmaz, "Ünye'de fakülte, meslek yüksek okulu ve yurtları da içine alacak bir kampüs ile eğitim öğretimimizi daha rahat sağlarız" dedi.

03.01.2012 16:49

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (ÜİİBF) Dekanı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, "Ünye'de fakülte, meslek yüksek okulu ve yurtları da içine alacak bir kampüs ile eğitim öğretimimizi daha rahat sağlarız" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ünye'de fakülte, meslek yüksek okulu ve öğrenci yurtlarının bir arada olması gerektiğini, eğitimde kalitenin bu şekilde arttırılacağını söyledi.

Fakültenin fiziki alanının, bölümlere öğrenci almak için yeterli olmadığını ifade eden Yılmaz, "Tarım Kredi Kooperatifi'ne ait ve kısa bir süre içinde üniversiteye devri gerçekleşecek olan fakülte binamız eğitim için düzenleme yapılarak yıllardır kullanıldı. Dersliklerimiz sayı itibariyle yetersiz değil ama binanın yapılışı ders işlemeye çok da uygun yapıda değil. Ayrıca fakültemizde 6 bölüm açık olmasına rağmen 4 bölümde eğitim öğretim veriyoruz ve bin 600 öğrencimiz var. Fakültenin fiziki alan yetersizliği nedeniyle muhasebe ve uluslararası İlişkiler bölümlerine öğrenci alamıyoruz" diye konuştu.

"Üniversiteler bir ilin ya da bir ilçenin bacasız fabrikalarıdır" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Üniversitelerdeki öğrenci sayıları ne kadar artarsa o yerleşim merkezinin iktisadi gelişmesine, kültürüne ciddi şekilde katkılar sağlayacaktır. Biz burada sadece eğitim, öğretim ve araştırma yapmıyoruz, aynı zamanda kültürel etkinlikler de gerçekleştiriyoruz. Fakülte olarak buları yapabilmek için amfileri, spor sahaları, konferans salonları, öğrenci yurtları ve derslikleriyle daha geniş bir alana ihtiyacımız var. Ünye'de fakülte, meslek yüksek okulu ve yurtları da içine alacak bir kampüs ile eğitim öğretimimizi daha rahat sağlarız."

- ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Odü Üiibf Dekanı Prof. Dr. Yılmaz: 'Ünye'de, Fakülte, Meslek Yüksek Okulu ve Yurtları da İçine Alacak Bir Kampüs ile Eğitim Öğretimimizi Daha Rahat Sağlarız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement