Öğrenciler "Çat Kapı Tiyatro" Oyununu Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler "Çat Kapı Tiyatro" Oyununu Sergiledi

Öğrenciler "Çat Kapı Tiyatro" Oyununu Sergiledi

Selçuklu Değerler Eğitimi (SEDEP) kapsamında düzenlenen “Çat Kapı Tiyatro” etkinliğinde rol alan öğrenciler “Zaman geçmeden sevdiklerimize zaman ayıralım” oyunuyla büyük beğeni topladı.

21.05.2014 12:46

Selçuklu Değerler Eğitimi (SEDEP) kapsamında düzenlenen "Çat Kapı Tiyatro" etkinliğinde rol alan öğrenciler "Zaman geçmeden sevdiklerimize zaman ayıralım" oyunuyla büyük beğeni topladı.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) öğrencilere ilham olmaya devam ediyor. Yapılan birçok etkinlik ile öğrencileri değerleriyle buluşturan projeye, öğrencilerde kayıtsız kalmıyor. Bu etkinlikler kapsamında Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu'nda düzenlenen "Çat Kapı Tiyatro" etkinliğine Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca katıldı. Sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya gelen heyet, Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu drama ekibi tarafından hazırlanan sürpriz karşısında duygusal anlar yaşadı. Sevdiklerimize zaman ayırmanın önemini anlatan tiyatro gösterisinde öğrencilerin şu mesajı "Zaman geçmeden sevdiklerimize zaman ayıralım" oldu.

"Çat Kapı Tiyatro" etkinliği üç ayrı okulda daha oynandı. Öğrencilerin profesyonelleri aratmayan ustalıkla sergiledikleri oyun sevdiklerimize zaman ayırmanın, onlarla birlikte olmanın önemine vurgu yapıyor.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında çok güzel bir programda bir araya geldiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Günümüz dünyasının en büyük sıkıntısı herhalde zaman ve zamanı planlamak. Bugün çocuklarımız bunun ne kadar önemli olduğunu bize gösterdiler. Bir gün vakit ayıramayacağımız zamanlar gelebilir. SEDEP kapsamında böyle bir etkinlikte bulunmaktan büyük bir mutluluk duydum. Çocuklarımızla birlikte bizlerde duygulandık. Umarım hepimize sevdiklerimize zaman ayırmak için bir hatırlatma olur" dedi.

Gençlerin tiyatro gösterisi bizi derinden etkiledi diyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker; "Büyüklerimize her zaman aynı yakınlıkta olamıyoruz. Hayatın akışı içerisinde farklı bölgelerde oluyoruz ve onları özlüyoruz. Onlarda bizi özlüyor. Zaman zaman ziyaret edip hal, hatır sormak, sıla-i rahim yapmak kadim medeniyetimizin kültürünün en önemli parçası. Ama şehirleşen bu toplum içerisinde maalesef bayramlarda dahi büyükleri ziyaret edemeyen bir topluma dönüşme riski taşıyoruz. Bu anlamda bugün ki Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında sevginin sadece bayramlarda değil hayatın tüm zaman diliminde gösterilmesi gerektiğini, zamanın kıymetini ve sevgiyi zamana yaymayı gençler bize öğrettiler. Gençlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu'nda düzenlenen etkinliğin ardından Vesile Sağ Ergün Anaokulu'na geçen heyet burada anaokulu öğrencilerinin SEDEP kapsamında "Sorumluluk" değerini anlatan tiyatro gösterisini izlediler. Ağaçlar ve doğanın temiz tutulmasının önemi anlatan tiyatroyu sahneleyen minikler büyük beğeni topladı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler 'Çat Kapı Tiyatro' Oyununu Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement