Öğrenciler Vatandaşlık Bilincini Tartıştı - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Vatandaşlık Bilincini Tartıştı

Öğrenciler Vatandaşlık Bilincini Tartıştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde hizmet veren Dilovası Mimar Sinan Bilgi Evi'nde gerçekleştirilen münazarada, öğrencilerin tez üretme ve çürütme, duygularını doğru bir şekilde ifade etme yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen etkinlikta...

12.03.2012 11:24

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde hizmet veren Dilovası Mimar Sinan Bilgi Evi'nde gerçekleştirilen münazarada, öğrencilerin tez üretme ve çürütme, duygularını doğru bir şekilde ifade etme yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen etkinlikta vatandaşlık bilinci tartışıldı.

Bilgi Evlerinde işlenen Değerler Kulübü etkinlikleri kapsamında, bu hafta 'Vatandaşlık Bilinci' değeri düzenlenen münazara ile işlendi. İlköğretim 7. sınıf öğrencileri arasında yapılan münazara programında 'Vatan doyduğum yerdir./ Vatan doğduğum yerdir?' konulu tezler tartışıldı. Münazaranın açılış konuşmasını yapan jüri başkanı Bilgi Evi Sorumlusu Erkan Arslan, münazaranın hangi amaçla yapıldığı ve nasıl olması gerektiğini içeren bilgiler vererek, öğrencilere başarılar diledi.

'Vatan doğduğumuz yerdir' tezini savunan gruba gerekli yönlendirmeleri yapmak üzere Matematik Öğretmeni Akif Atay,

'Vatan doyduğumuz yerdir' tezini savunan gruba da İngilizce Öğretmeni Şeker İktu koçluk yaptı. 'Vatan doğduğumuz yerdir' grubunda, Mimar Sinan Bilgievi öğrencilerinden Eda Telli, Sedanur Demir, Mücahit Balay, Berfin Doğan ve Sema Isın; 'Vatan doyduğumuz yerdir' grubunda ise Pelin Şafek, Edanur Demir, Emine Telli, Kemal Güleser ve Rümeysa Telli yer aldı.

Münazara etkinliğine çok sayıda öğrencinin yanı sıra Akşemseddin İlköğretim Okulu öğretmenleri katıldı.

Birbirinden iddialı örneklerle savunma yapan grup üyeleri, tezlerini hazırladıkları renkli pankartlarla destekledi. Mimar Sinan Bilgi Evi öğretmenlerinden oluşan jüri münazarayı: "Konuya hakimiyet, vurgu ve tonlama ile Türkçe'yi doğru kullanma, örneklerle ikna yeteneği, beden dilini ve zamanı doğru kullanma gibi başlıklar altında değerlendirdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Vatandaşlık Bilincini Tartıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement