Öğrencilere 'Bilinçli Gıda Tüketimi' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere 'Bilinçli Gıda Tüketimi' Konferansı

Öğrencilere \'Bilinçli Gıda Tüketimi\' Konferansı

GMO Adana Şubesi Başkanı Işıl Var, çocukları, marketlerden ve pazar yerlerinden et, süt ve yumurta benzeri ürünler alırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyardı.

18.10.2012 14:30  Güncelleme: 14:47

Gıda Mühendisleri Odası (GMO) Adana Şubesi Başkanı Doç. Dr. Işıl Var, çocukları, özellikle marketlerden ve pazar yerlerinden et, süt ve yumurta benzeri ürünler alırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyardı.

GMO Adana Şubesi, Yüreğir Lions Kulübü ile işbirliği ile Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında, Yüreğir Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda öğrencilere 'Bilinçli Gıda Tüketimi' konusunda konferans verdi.

Konferansta bilinçli gıda tüketimi konusunda bilgiler veren Var, çocuklara özellikle pazar yerlerinden et, süt ve yumurta vb ürünleri satın almamaları konusunda uyardı.

Var, gıda alışverişinde dikkat edilmesi gerekenleri örneklerle anlatarak,

gıdadan gelebilecek zararlar, kirlilikler,sağlıksız gıdalardan korunma yolları ve nasıl bilinçli tüketici olunacağı konusunda bilgiler verdi.

Öte yandan, GMO Adana Şubesi, Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında halkı, gıda sağlığı konusunda bilinçlendirmek için Atatürk Parkı'nda stant açtı. Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencilerinin görev aldığı stantta halka bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Stantlarda vatandaşlar, gıda katkı maddeleri, ambalajları, evde gıdaların uygun kullanımı ve saklanması, bilinçli tüketici olmanın şartları ve gıda mühendisliğinin amacı konusunda bilgilendirildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere 'Bilinçli Gıda Tüketimi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement