Okul, 40 yıllık leylek misafirleri için pilav günü düzenledi - Son Dakika
Yerel

Okul, 40 yıllık leylek misafirleri için pilav günü düzenledi

Okul, 40 yıllık leylek misafirleri için pilav günü düzenledi Sivas'ta Şehit Erdal Çetin İlkokul ve ortaokulu, 40 yıllık çatılarında konaklayan leylek ailesi için pilav günü etkinliği düzenledi Sivas'ta Şehit Erdal Çetin İlkokulu, 40 yıllık çatılarında konaklayan leylek ailesi için pilav...

02.06.2022 13:54  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okul, 40 yıllık leylek misafirleri için pilav günü düzenledi

Sivas'ta Şehit Erdal Çetin İlkokul ve ortaokulu, 40 yıllık çatılarında konaklayan leylek ailesi için pilav günü etkinliği düzenledi

SİVAS - Sivas'ta Şehit Erdal Çetin İlkokulu, 40 yıllık çatılarında konaklayan leylek ailesi için pilav günü etkinliği düzenledi.

Sivas'ta kent merkezinde Kardeşler Mahallesi'nde bulunan Şehit Faruk Aydoğdu İlkokul ve ortaokulu 40 yıldır aynı leylek ailesini çatısında misafir ediyor. Okul bu özelliği ile 'leylekli okul' olarak da anılıyor. Okul yönetimi geçtiğimiz yıl çatılarında ağırladıkları leylekler için pilav günü düzenledi. Geleneksel hale gelen Leylek Pilavının bu yıl 2. sü düzenlendi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinliğe Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Arslan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Etkinlikte halk oyunları oynandı, leylekler için türküler söylendi. Bazı öğrenciler etkinliğe ellerinde leylek maketleri ile katıldı. Okulun leylekleri ise etkinliği uzaktan izledi.

"Her yıl leyleklerimizi de bir anlamda mezun ediyoruz"

Programda konuşma yapan okul müdürü Ömer Doğan, "Yaklaşık 40 yıldır çatısında leylekleri misafir eden bir okul olmaktan ve leylekli okul olarak anılmaktan çok mutluyuz. Sadece öğrencilerimizi değil; her yıl leyleklerimizi de bir anlamda mezun ediyoruz ve güz aylarında leyleklerimizi güneye, sıcak memleketlere uğurluyoruz. Kadim Sivas kültüründe çok uzun zamandır var olan ve kırsal nüfusun azalmasıyla köye dair, geleneğimize dair ritüellerin de azalması sonucu son zamanlarda unutulmaya yüz tutmuş olan 'Leylek Pilavı' geleneğini tekrar hatırlatmak istedik." dedi.

Konuşmaların andından katılımcılara pilav ikram edildi.

Okul, 40 yıllık leylek misafirleri için pilav günü düzenledi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okul, 40 yıllık leylek misafirleri için pilav günü düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement