Optimum'da Sema Gösterisi - Son Dakika
Yerel

Optimum'da Sema Gösterisi

Optimum\'da Sema Gösterisi

Adana Optimum Alışveriş Merkezi’nde Ramazan etkinlikleri kapsamında sema gösterisi düzenlendi.

03.07.2016 09:20

Adana Optimum Alışveriş Merkezi'nde Ramazan etkinlikleri kapsamında sema gösterisi düzenlendi.

Türk ve İslam tarihinin yapı taşlarından biri olan ve kainatın oluşumunu, insanın dirilişini, Allah sevgisini simgeleyen sema gösterisi, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Ruhu dinlendiren müzik eşliğinde gerçekleştirilen sema gösterisi, ziyaretçiler tarafından pür dikkat izlendi. Giydikleri "tennure" ismi verilen kıyafetleri, hırkaları, başlarındaki sikkeleri ile dengelerini hiç bozmadan dönen semazenler, yüzlerce ziyaretçiye duygu dolu dakikalar yaşattı. Mevlana ile özdeşleşen sema gösterisinde, her hareketleri, hatta giysileri bile derin anlamlar ifade eden semazenler, gösteri sonunda izleyenler tarafından alkışlandı. Etkinlik alanında hareketsiz duran canlı heykel karakterleri de gösteriyi izleyenlerin büyük ilgisini çekti.

Çocuklar, Hacivat Karagöz ile keyifli anlar yaşadı

Gecede, yüzlerce yıllık geçmişe sahip, unutulmaya yüz tutmuş eski Türk geleneklerinden gölge oyunu da AVM 'de bulunan çocuklar için teras katta sahnelendi. Türk kültürünün önemli ögelerinden gölge oyunu, yaşayan en büyük Hacivat Karagöz ustalarından sayılan Mahmut Hazım Kısakürek ile Optimum'da izleyenler keyifli anlar yaşadı. Şakaları ve atışmalarıyla izleyenleri eğlendiren birbirine iki zıt karakter Hacivat Karagöz, büyük küçük herkesin beğenisini topladı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Optimum'da Sema Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement