Oradaki Köy İzmir Ekonomili Öğrencilere Çok Yakın - Son Dakika
Yerel

Oradaki Köy İzmir Ekonomili Öğrencilere Çok Yakın

Oradaki Köy İzmir Ekonomili Öğrencilere Çok Yakın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri yardım çağrısına sessiz kalmadı.

23.01.2014 15:40

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri yardım çağrısına sessiz kalmadı. Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Bereketli Köyü'nde beden eğitimi öğretmenliği yapan Mustafa Murat Sönmez'in mektubu, İEÜ'lü öğrencileri küçük kardeşleri için harekete geçirdi.

Sınır köyünde, zor şartlarda görev yapan Murat Öğretmen, İzmir Ekonomi Üniversitesi Konsey ve Kulüpler Koordinatörlüğü bünyesinde faaliyet gösteren gençleri derinden etkiledi. İEÜ Kızılay ve Çeviri Kulüpleri öğrencileri başlattıkları yardım kampanyasında, geleceğin üniversite öğrencileri için kırtasiye, spor malzemeleri, bilgisayar, kışlık kıyafetler, kitaplar topluyor.

Murat Öğretmenin yardım çağrısının kendilerini çok etkilediğini ve hemen yanıt vermek için harekete geçtiklerini belirten İEÜ Çeviri Kulübü Başkanı Müge Altınçınar, sınır köyündeki öğrencilerin gereksinim duyduğu malzemeleri bir araya getirmek için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Yardım çalışmalarının sadece Bereketli Köyü İlköğretim Okulu ile sınırlı kalmayacağını kaydeden Altınçınar, Batı bölgelerinde de kardeşlerine yardım için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

İEÜ Kızılay Kulübü Başkanı Burak Sezen de, yardım kolilerini Kızılay aracılığıyla köye ulaştıracaklarına değinerek, "Bu yardımların sadece dönemlik değil, sürekli yapılması gerekir. Bu nedenle çalışmalarımızı tek bir dönem için odaklamadık. Kardeşlerimizin daha iyi eğitim almaları için ihtiyaç duydukları desteği vermeye her zaman hazırız. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Sadece üniversitemizden değil yardım etmek isteyen tüm vatandaşların da desteklerini bekliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oradaki Köy İzmir Ekonomili Öğrencilere Çok Yakın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement