Ordu'da Büyükşehir Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Büyükşehir Çalışmaları

Kabadüz Belediye Başkanı Orhan Aktaş, ilçe dışında yaşayan Kabadüzlü vatandaşların birinci ikametgah adreslerini Kabadüz ilçesine almasını istedi.

07.02.2013 18:10

Kabadüz Belediye Başkanı Orhan Aktaş, ilçe dışında yaşayan Kabadüzlü vatandaşların birinci ikametgah adreslerini Kabadüz ilçesine almasını istedi.

Aktaş, yaptığı açıklamada, Ordu'nun büyükşehir olabilmesi için ilçenin dışında yaşayan ancak Kabadüzlü olan vatandaşlara çağrıda bulundu.

Kabadüzlülerin nüfuslarını ilçeye almalarını isteyen Aktaş, şunları kaydetti:

"Ordu'nun büyükşehir olması için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Son nüfus sayımı 31 Aralık 2012 tarihi itibarıyla TÜİK verilerine göre Ordu'nun toplam nüfusunun 741 bin 371 olduğunu ve Kabadüz'ün ise 3 bin 080 olduğunu gördük. Ordu'nun Büyükşehir olması için toplam nüfusun 750 bin olması gerekmektedir. Bu rakama ulaşmak için ise çok az bir fark kalmıştır. Bu durumda Kabadüz dışında yaşayan Kabadüzlü vatandaşlarımızın birinci ikamet adreslerini Kabadüz olarak değiştirmeleri gerekmektedir."

Kabadüz dışında en az 3 bin Kabadüzlü vatandaşın olduğunu aktaran Aktaş,

"Şu anda büyükşehir olabilecek iller arasında Ordu birinci sırada yer almaktadır. Biz de vatandaş olarak üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Kabadüzlü hemşehrilerimiz 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne duyarlılık göstererek en kısa zamanda birinci adreslerini Kabadüz'e almaları büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızın ikametgahlarını Kabadüz'e almalarını önemle rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Eyüp Elevülü

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu'da Büyükşehir Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement