Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ Tıp Fakültesi Hastanesi olarak kullanılacak 600 yataklı hastanenin mahkeme süreçlerinin devam ettiğini söyledi.
Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, yaptığı açıklamada, 2.5 yıl önce Tıp Fakültesi Hastanesi yapılması amacıyla kampüs alanı sınırında yaklaşık 300 dönümlük arazide acil kamulaştırma kararı alınarak çalışması başlatılan projenin mahkeme süreçleri sebebiyle henüz bitirilemediğini belirtti.
Söz konusu arazinin şahıs arazileri olduğu için Sağlık Bakanlığı'nın kamulaştırmaya sıcak bakmadığını, Üniversite imkanlarıyla kamulaştırma yapacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, mahkeme süreci hakkında şu örneği verdi: "Kamulaştırma çalışması yapılan araziler çok hisseli şahıs arazileri olduğu için sıkıntı yaşıyoruz. Kamulaştırma bedelleri çok yüksek. Mesela 10 dönümlük bir yerde 20 küçük hisseli arazide 15 hisse sahibi bizim kamulaştırma komisyonumuzun verdiği bedelleri kabul etseler de diğer 5 kişi kabul etmediği için mahkemeye gidiyorlar. Mahkemelerde karşılıklı itirazlar ve bilirkişi raporları derken süre oldukça uzuyor. Mahkeme 5 hissedarın talebini haklı bulsa bile biz ek bütçe istemek zorunda kalıyoruz. Ek bütçenin gelmesi de aylar alan bir hadise. Bunun üzerine o 5 kişinin istediği bedelleri ödeseniz bile bu sefer diğer 15 kişi, 'Biz de o bedelleri isteriz' diye mahkemeye gidiyor. Sıkıntı o kadar büyüyor ki yıllar alabiliyor."
"BOZTEPE KAPASİTESİNİN ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR"
Rektör Yarılgaç, halen kullanımda olan Boztepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nin de kapasitesinin çok üzerinde çalıştığını ve sağlık alanında çok büyük bir eksikliği de giderdiğini belirtti. Yarılgaç, "2011 yılında Sağlık Bakanlığı ile ortak kullandığımız Boztepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yıllık cirosu 900 bin TL idi. Bugün 5.5 milyon TL seviyesine ulaştı. Her türlü tedavi ameliyatlar yapıldığı için Ordulular başka illere gitmek zorunda kalmıyor. Öğretim üyesi seviyemizde son 3 yılda 20'lerden 65-70'lere çıktı. Ancak gerek Boztepe Tıp Fakültesi Hastanesi gerekse Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları Hastanesi, 1960'lı yıllarda yapılan binalar olduğu için günümüzde yetersiz kaldılar. Bu sebeple prefabrik yapılarla kapasiteyi arttırmaya çalışıyoruz. Hatta otoparkları bile kapatacak duruma geldik. Gürcistan başta olmak üzere yurt dışından hasta aldığımız dönemler oluyor. Dolayısıyla 600 yataklı şehir hastanesinin bir an önce Ordu'ya kazandırılması gerekiyor" diye konuştu. - ORDU
Son Dakika › Yerel › Ordu, Hastane Bekliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?