Orköy 'Den Köylüye Süt İneği Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Orköy 'Den Köylüye Süt İneği Dağıtımı

Orköy \'Den Köylüye Süt İneği Dağıtımı

Bursa'nın Orhaneli Orman İşletmesi Müdürlüğü ve Orköy Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile köylüye damızlık süt ineği dağıtıldı.

15.12.2012 09:32

Bursa'nın Orhaneli Orman İşletmesi Müdürlüğü ve Orköy Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile köylüye damızlık süt ineği dağıtıldı.

Çöreler köyünde Orköy Orman Bölge Müdürlüğü ve Orhaneli Orman İşletmesi Müdürlüğü tarafından organiye edilen törende 7 aileye toplam 14 damızlık süt ineği dağıtılırken, hak kazanmış inek sahiplerine damızlık belgesi takdim edildi. Orköy tarafından şimdiye kadar Orhaneli bölgesinde 6 köyde 37 kişiye toplam 74 adet damızlık süt ineği dağıtıldı. Bunun yanı sıra yine Orhaneli bölgesinde 4 köyde 59 kişliye güneş enerjisi ısıtma sistemi kuruldu. Dağıtılan damızlık ineklerin kredileri 7 yıl içerisinde ödenecek olup ilk 2 yıl ödemesiz son 5 yıl ödemeli olarak 15 bin lira köylü tarafından geri ödeme yapılacak.

Orhaneli'nin Çöreler Köyü'nde düzenlenen törende konuşan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Çoşkun, "Orman Genel Müdürlüğü olarak asıl görevimiz ormanları korumak ve işletmek. Ancak ormanlar köylüsüyle beraber orman olur. Ormanlarımızı korumak yasakçılıktan değil orman köylüsüne orman sevgisini vermekten geçer. Her yıl biz orman köylülerimizi Orköy kredisi ile destekliyoruz. Bugün burada Çöreler Köyü'nde 7 aileye süt sığırcılığı konusunda yaptığımız desteği ailelere dağıttık. İstiyoruz ki orman köylerinde yaşayan vatandaşlara gerek hayvancılık noktasında gerek güneş enerjisi konusunda yardımcı olalım. Vatandaşlara yardımcı olalım ki orman köylerimiz kalkınsın ve ormana olan baskı azalsın" dedi.

Orhaneli Kaymakamı Serdar Bakır ise, "Bu yapılan yatırım bizim için çok değerli ve anlamlı bir yatırım. Bu hayvanlardan elde ettiğimiz sütlerin süt toplama birlikleri merkezleri kurulduğu takdirde emin olun trilyonluk yatırım ve kazançlar ortaya çıkacak. Bu çalışma konusunda Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne Orköy'e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orköy 'Den Köylüye Süt İneği Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement