Bölge Müdürü Emine Konuk'tan ajansın çalışmaları hakkında bilgi alan Kılınçer, Top Dağı bölgesinde yapılacak Nene Hatun Tarihi Parkı projesinin detaylarını anlattı.
Konuk'a, tarihe damgasını vuran ve halk arasında 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı'nın yansımalarını konu alan 'Fotoğrafların Diliyle 1877-1878 (93) Savaşı' adlı kitabı hediye eden Kılınçer, şöyle konuştu:
"Aziziye ve Mevdiye tabyalarında yapılacak Nene Hatun Tarihi Parkı projesi ülkemiz için büyük önem taşıyor. Erzurum'un manevi değerlerini artıracak olan projeyi bakanlığımız çok önemsiyor. Nene Hatun Tarihi Parkı' projesi kapsamında hazırladığımız Fotoğraflırın diliy 1877-1977 (939 savaşı adlı kitapa ise tarihin gerçek boyutlarını yansıttık. Birlik ve bütünlüğün pekiştiği tabyalar önümüzdeki yıllarda umarım farklı bir noktaya ulaşacak."
Konuk da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Osmanlı-Rus Savaşı'nı anlatan kitabın tarihe ışık tutacak nitelikte olduğunu ifade etti.
Nene Hatun Tarihi Milli Parkı'nın bölgeye ayrı bir önem katacığını ifade eden Konuk, "Ajansımız, dünyanın sayılı ajansları arasında yer almakta ve haberleri tüm dünyada takip edilmekte. Bölgemizdeki değerlerin dünyaya yansıtılmasında Bölge Müdürlüğü olarak bizlerde her zaman üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu. - Erzurum
Son Dakika › Yerel › Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Kılınçer'den Aa'ya Ziyaret - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.