Ortaca Düzenlenen Halk Gecesi Renkli Geçti - Son Dakika
Yerel

Ortaca Düzenlenen Halk Gecesi Renkli Geçti

Ortaca Düzenlenen Halk Gecesi Renkli Geçti

Ortaca Belediyesi ile Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği (OFAD) tarafından düzenlenen ve hava muhalefeti nedeniyle ertelenen "2.Halk Gecesi" Giysi Pazar Yeri'nde yapıldı.

28.05.2012 12:46

Ortaca Belediyesi ile Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği (OFAD) tarafından düzenlenen ve hava muhalefeti nedeniyle ertelenen "2. Halk Gecesi" Giysi Pazar Yeri'nde yapıldı. Düzenlenen geceye halk yoğun ilgi gösterdi.

Düzenlenen Geceye Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Eski Milletvekili Dr. Ali Arslan, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, İl Genel Meclis Üyesi M. Ali Avcı, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği (OFAD) Başkanı Bayram Avcı'nın yaptığı açılış konuşmasında; "Ortaca Folklor Araştırma ve Eğitim Derneği olarak, Ortaca Belediyesi'nin katkıları ile geçen sene ilkini düzenlediğimiz Halk Gecesi'nin bu yıl 2.'sini düzenledik" diyerek kültürel yozlaşmadan şikayetçi oldu. Konuşmasında gençlere de seslenen Avcı "Köşe başlarında, internet köşelerinde ve ellerinde cep telefonuyla gezen gençlerimize sesleniyorum. Bizler; dernek olarak kapımız 7 den 70'e kadar açıktır. Biz istiyoruz ki, gençlerimiz gelsin. Kültürümüzü öğrensin" dedi.

"Ayşem Türküsü ile "Ortacada Evimiz Türküsü" doğaçlamasının yapıldığı ve 1940-1950 ve l960 yıllarda Yörük yaşantısını canlandıran defile izleyicilerden büyük alkış aldı. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik'in destekleri ile gerçekleştirilen gecede

OFAD Karadeniz Bayan Ekibi, Bayan Zeybek Ekibi, Ortaca'da Evimiz, Ayşem Türküsü'nün doğaçlaması, kaval ve sipsi sunumu, cura gösterisi, Zeybek oyunu sergilendi.

Gece folklor ekiplerine teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca Düzenlenen Halk Gecesi Renkli Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement