Ortaköy'de İstişare Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Ortaköy'de İstişare Toplantısı

Ortaköy\'de İstişare Toplantısı

Aksaray Ticaret Borsası, Ortaköy İlçesi’nde üyeleri ve iş adamları ile bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

29.12.2013 12:13

Aksaray Ticaret Borsası, Ortaköy İlçesi'nde üyeleri ve iş adamları ile bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

Ortaköy'e yeni açılan Aksaray Ticaret Borsası Şubesi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, ilçeye hizmetlerinin süreceğini söyledi. Özkök, "İlk başta şunu söylemek istiyorum; Ortaköy İlçemize gerçekten her şeye layık. Bundan sonra da inşallah hep birlikte daha iyi şeyler yapacağız. Tabi biz bu göreve başlarken sizlerden aldığımız güç ile başladık. Hiç düşünmeden, tereddüt etmeden verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalıştık ve yerine getirdik. Biz Aksaray adına, Aksaray tarımı adına, Aksaray sanayisi adına, esnafımızın, yatırımcılarımızın önünü açabilmek ve daha iyi hizmetler yapabilmeleri adına çalışmalara başladık" dedi.

Aksaray'da tarım ve hayvancılığın önemine değinen Başkan Özkök, "Bugün Aksaray'ın istihdamına baktığımızda istihdamın yüzde 79'u tarım alanında. Yüzde 15'i sanayi ve yüzde 5'i de hizmet sektöründe. Bu yüzde 15'lik sanayi kesiminin istihdamı da tarıma dayalı sanayiden oluşuyor. Biz gördük ki, tarım Aksaray'da olmazsa olmazdır. Bu yoldan çıkarak öncelikle Aksaray'daki tarımsal alanda ve sanayicimizin önünü açmak adına çok büyük sorun olan su sorunu çözmek için çalışmalar başlattık. Çalışmalar kapsamında bir heyet kurduk ve Aksaray'ın şu anki su rezervini, önümüzdeki yıllardaki su sıkıntıları ve çözüm önerilerini içeren bir dosya hazırlayarak sayın Başbakanımıza sunduk" diye konuştu.

Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük ise bugüne kadar Ortaköy İlçesi olarak Aksaray'daki hiçbir kurumdan böylesine bir hizmet almadıklarını belirterek, teşekkür etti.

YC-İP-Y) - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaköy'de İstişare Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement