Osmancık Fotoğraf Kültür ve Sanat Turizm Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Osmancık Fotoğraf Kültür ve Sanat Turizm Festivali Sona Erdi

Osmancık Fotoğraf Kültür ve Sanat Turizm Festivali Sona Erdi

Çorum'un Osmancık Fotoğraf Sinema Amatörleri ve Kültür Sanat Turizm Araştırma Derneğinin düzenlediği "Fotoğraf Kültür Sanat Turizm Festivali" sona erdi.

13.06.2013 18:44

Çorum'un Osmancık Fotoğraf Sinema Amatörleri ve Kültür Sanat Turizm Araştırma Derneğinin düzenlediği "Fotoğraf Kültür Sanat Turizm Festivali" sona erdi.

Osmancık'n sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri ile ilçede yetiştirilen pirincin ülke genelinde fotoğrafın gücünü kullanarak tanıtmak, halkı fotoğraf sanatı hakkında bilinçlendirmek, fotoğraf tutkunu ve profesyonel fotoğraf çalışmaları yapan sanatçılarla tanıştırmak, kaynaştırmak.ve etkinlik aracılığı ile fotoğraf sanatının gelişmesine katkı sağlamak amacı ile düzenlenen fotoğraf festival "Anadolu insanları" konulu fotoğraf sergisi açılışı ile başladı.

OFKAD başkanı İsmail Kabakdere'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergi Osmancık Kaymakamı İbrahim küçük, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Çalışkan, Ak Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya ve fotoğrafseverler katıldı.

Serginin ardından festival için ilçeye gelen yaklaşık 30 fotoğraf sanatçısı Osmancık'ta serbest fotoğraf çekimi yaptılar. Fotoğraf sanatçıları etkinlik kapsamında Çampınar Köyünde köy yaşamı ve tarım arazileri, Atlı Spor Kulübü sahasında gösteri çekimi yapan tuğla fabrikaları, çömlekçiler ve Çengele kayası çevresi, Girinoğlan köyünde leylek yuvaları, çeltik tarlaları, çeltik fabrikalarında çeltiğin işlenişi ve paketlenmesi, İnal köyü ve Kızılırmak'ta gün batımı, İnal köyünde yöresel giysi cıngıl ve yemekleri fotoğrafladı. Fotoğraflar daha sonra yarışma için jüri tarafından teslim alındı.

OMÜ Güzel Sanatlar Eğitim Bölümünden Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, FOKUS Yönetim Kurulu üyesi fotoğrafçı Emre Bostanoğlu, HİFSAD Yönetim Kurulu üyesi Ornito fotoğrafçısı Ercan Ayancı, fotoğrafçı Hamit Yalçın, fotoğrafçı Yüksel Altun ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu yöneticisi Vedat Osmanoğlu tarafından oluşturulan seçici kurul 23 kişinin çekmiş olduğu 115 fotoğrafın arasında titiz bir çalışma yaparak 3 tur sonunda dereceye giren fotoğrafları belirlediler.

Yarışma sonunda Kemal Özkılıç birinci, Mustafa Gezer ikinci, Şeref Akçay üçüncü olurken Hasan Naci Akyol ve Hayrullah Germeç mansiyon ödülüne layık görüldü. Dereceye giren fotoğraflarla birinciye bin 500 TL, ikinciye bin TL, üçüncüye ise 500 TL, mansiyon alanlara ise 250'şer TL verildi. Dereceye giren ftoğrafçılara ödüllerini işadamları Salih Osman Fındık, Haydar Kurşun, Fatih Yağlı ve Emrah Tüysüz tarafından verildi.

OFKAD Başkanı İsmail Kabakdere ödül töreni sonrasında yaptığı açıklamada yurdun dört bir yanından gelen fotoğraf tutkunlarını ilçede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Kabakdere, festivalin düzenlenmesinde katkıda bulunan Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, AK Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, işadamları Salih Osman Fındık, Haydar Kurşun, Fatih Yağlı ve Emrah Tüysüz ve tüm sponsorlara teşekkür etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık Fotoğraf Kültür ve Sanat Turizm Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement