Çorum'un Osmancık Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında "İstiklal Marşını Ezbere Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışma Osmancık Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Yarışmaya ilçe merkezinden ve ilçeye bağlı köylerdeki ilköğretim okullarından 17 öğrenci katıldı. İstiklal Marşımızı ezberden en güzel şekilde okumak için yarışan öğrenciler Edebiyat ve Türkçe branşındaki öğretmenlerden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirildi.
Yarışmada Akören Şehit Erol Keskin İlköğretim Okulu öğrencisi Fatmanur Uyar birinci, Öbektaş İlköğretim Okulu öğrencisi Onur Alim Okur ikinci ve Koyunbaba İlköğretim Okulu öğrencisi Doğa Kaymaz üçüncü oldu.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alaeddin Dursun, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde düzenlenen İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında ilköğretim okullarımız arasında bir yarışma düzenledik. İstiklal Marşımızı ezberden okumak için yarışan öğrencilerimiz hem performansları ile hem de duygu yüklü şiir okuma tarzları ile bizleri duygulandırdılar. Tabi okunan şiir Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un milletimize bir armağanı olan İstiklal Marşı olunca oldukça
duygulu bir yarışma geçekleşti. Yarışmaya katılan her öğrencimiz çok başarılıydı ancak jüriden en çok puanı alan üç öğrencimize ödül verebileceğiz" dedi.
Dereceye giren öğrencilere 18 Mart'ta düzenlenecek İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programında ödülleri verilecek. - ÇORUM
Son Dakika › Yerel › Osmancık'ta İstiklal Marşı Okuma Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.