Osmaniye haberleri | Osmaniye Kadirli'de Köylüler 2B Nedeniyle Mağdur Olduklarını İleri Sürerek Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Osmaniye haberleri | Osmaniye Kadirli'de Köylüler 2B Nedeniyle Mağdur Olduklarını İleri Sürerek Tepki Gösterdi

Osmaniye haberi: Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Koçlu, Akarca, Oruçbey ve Karakütük köylerinde yaşayan vatandaşlar, 2B kapsamındaki arazileriyle ilgili sorun yaşadıklarını belirterek, duruma tepki gösterdi. Hayvan besicisi Ali Samet Kocamanoğlu, 2019-2020 yıllarında yapılan 2b tespit çalışmasında evi ve arazisinin yazılmadığını belirterek, “Benim evim ve mallığım şu an ormanda gözüküyor. Mahkemeliğiz ve sanık olarak gözüküyorum” dedi.

18.10.2022 12:48  Güncelleme: 13:00

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Koçlu, Akarca, Oruçbey ve Karakütük köylerinde yaşayan vatandaşlar, 2B kapsamındaki arazileriyle ilgili sorun yaşadıklarını belirterek, duruma tepki gösterdi. Hayvan besicisi Ali Samet Kocamanoğlu, 2019-2020 yıllarında yapılan 2b tespit çalışmasında evi ve arazisinin yazılmadığını belirterek, "Benim evim ve mallığım şu an ormanda gözüküyor. Mahkemeliğiz ve sanık olarak gözüküyorum" dedi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Koçlu, Akarca, Oruçbey ve Karakütük köylerinde yaşayan vatandaşlar, 2016-2020 yılları arasında yapılan 2B tespit çalışmalarında arazilerinin ya ormana ya da başkalarına yazılması nedeniyle mağdur olduklarını ileri sürdü.

Koçlu köyünde bir araya gelen vatandaşlar, yaşadıkları sorunu alkışlarla protesto etti. Koçlu köyünden hayvan besicisi Ali Samet Koamanoğlu, sıkıntısını şöyle anlattı:

"2016 yılında tapulu arazimizin hemen dibinde ben evi yaptırdım. Gittim imar barışından ücretini yatırdım ve bana kapı numarası verdi özel idare ve su aboneliği aldım. 2019-2020 yılları arasında kadastro memuru tarafından ve köyün bilirkişileri tarafından '2B tespit çalışması yapıldı. Benim evim yazılmadı. Benim evim ve benim mallığım şu an ormanda gözüküyor. Orman işletme müdürlüğü tarafından şu an mahkemeliğiz ve ben sanık olarak gözüküyorum. Benim evim ve mallığım yıkıldığı zaman ben ne yapacağım? Ben hayvancılık yapıyorum köyde. Zaten perişanız maddi olarak sıkıntılar içerisindeyiz, ekonomik kriz var" dedi.

"İMAR BARIŞI BELGEM KABUL EDİLMEDİ"

Aynı köyden Müttalip Tayiroğlu ise şöyle konuştu:

"2B başladığında benim babamın yerine 2B maalesef gelmedi, yani görevliler gelmedi. İmar barışından faydalandım. İmar barışını alırken seçenekleri kullandım, seçeneklerde benim orası orman açıklığı olarak işaretledim. Ona göre imar barışı bana geldi, ücretini de ödedim oturdum. Ama ben elektrik almak için kuruma gittiğimde kurum onu kabul etmedi. 2B'ye tekrar müracaat etme şansım olmadığı için maalesef konumum da bahçe, hala da bahçe içinde böyle oturuyorum. Ama şu anda orman pozisyonunda mağdur durumdayım hepsi bu."

"BİR EVİMİN YARISI YAZILDI"

Köy sakinlerinden Kamil Kocaman ise, "Tarlamın, aynı tarla yarısı ölçüldü yarısı ölçülmedi. Evim 2 tane biri ölçüldü, biri hiç ölçülmedi. B2'ye bu yazılmadı, B2'ye yazılan tarlanın yarısı mesela 10 dönüm tarlaysa, 5 dönümü yazıldı B2'ye. 5 dönüm B2'ye yazılmadı aynı tarla. Evim de yarısı yazıldı yarısı yazılmadı o bir evin işte arsasının, mağdur durumdayım" şeklinde konuştu.

"YETKİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"

Mehmet Püsküllüoğlu, "Köyümüzde 2B çalışması yapıldı ama köyümüzün yüzde doksanı evleri, tarlaları, orman vasfı taşımayan bağları, bahçeleri yüzde doksanı yazılmadı. Bu sebeple şu an insanların birçoğu mahkemeye verilecek, evleri yıkılacak, tarlaları elinden alınacak. Köyümüzde 2B yüzde doksanı yazılmadığı için köylümüzün tümü mağdur bundan dolayı bu işe yetkililer tarafından bir çözüm üretilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

2B araziler

Evin detayları

Koyun sürüsü

Ali Samet Kocamanoğlu

Müttalip Tayiroğlu

Kamil Kocaman

Mehmet Püsküllüoğlu

Osmaniye haberleri | Osmaniye Kadirli\'de Köylüler 2B Nedeniyle Mağdur Olduklarını İleri Sürerek Tepki Gösterdi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Osmaniye haberleri | Osmaniye Kadirli'de Köylüler 2B Nedeniyle Mağdur Olduklarını İleri Sürerek Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement