Osmaniye Valisi Cerrah: "İl Genelinde Yaşayan Engelli Çocukların Belirlenmesi İçin Çalışma Başlattık" - Son Dakika
Yerel

Osmaniye Valisi Cerrah: "İl Genelinde Yaşayan Engelli Çocukların Belirlenmesi İçin Çalışma Başlattık"

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, İl genelinde yaşayan engelli çocukların belirlenmesi için çalışma başlatıldığını bildirdi.

04.01.2012 12:00

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, İl genelinde yaşayan engelli çocukların belirlenmesi için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Cerrah, Kadirli Özlem Engelli Çocukları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Tuba Cankurt Sagat ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabulü sırasında, engelli çocukların mutlaka eğitim alması gerektiğini söyledi.

Bu nedenle engellilerin eğitim görebileceği "Eğitim Uygulama ve İş eğitim Merkezi"nin temelini attıklarını anımsatan Cerrah, bu konuda ciddi çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Cerrah, engellilerin topluma kazandırılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İl genelinde yaşayan engelli çocukların belirlenmesi için çalışma başlattık, Temelini attığımız Eğitim Uygulama Okulunda 6-21 yaş arası öğrencilerimiz eğitim alacaklar. İş Eğitim Merkezinde ise yaş sınırlaması olmayacak. Ayrıca önümüzdeki günlerde Sosyal Hizmetler bünyesinde yapılacak olan Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'mizin yapımına başlayacağız. İlimizde çok sayıda engelli çocuğumuz var bu nedenle de çok sayıda okula ihtiyacımız var."

Dernek Başkanı Tuba Cankurt Sagat ise ailesini kaybetmiş engelli sayısının fazla olduğunu, bu nedenle ailesini kaybetmiş engelli vatandaşlar için Kadirli'de bir bakımevine ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuda destek beklediklerini kaydetti.

- OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye Valisi Cerrah: 'İl Genelinde Yaşayan Engelli Çocukların Belirlenmesi İçin Çalışma Başlattık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement