Osmaniye'ye Macaristan'dan Kardeş Şehir - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'ye Macaristan'dan Kardeş Şehir

Osmaniye\'ye Macaristan\'dan Kardeş Şehir

Osmaniye Belediyesi ile Doğu Macaristan Northern Great Plain bölgesindeki Tiszavasvari Belediyesi arasında "Kardeş şehir protokolü" imzalandı.

06.06.2012 16:14

Osmaniye Belediyesi ile Doğu Macaristan Northern Great Plain bölgesindeki Tiszavasvari Belediyesi arasında "Kardeş şehir protokolü" imzalandı. Protokol her iki şehrin belediye başkanları tarafından imza altına alındı.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, makamında düzenlenen imza töreninde geçen yıl belediye meclisinin aldığı kararla Tiszavasvari ile kardeş şehir olmak için Macaristan'a ziyarete gittiklerini ve ön protokol imzaladıklarını söyledi. Protokolün İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarına sunulduğunu ve bakanlıklar tarafından da kabul görülüp onaylandığını ifade eden Kara, "Bugün, Tiszavasvari şehrinin Belediye Başkanı Erik Flöp ile kardeş şehir protokolünü imzalayacağız. Macaristan'la bizim kökten ve tarihten gelen kardeşliğimizin yanı sıra Osmaniye için özel bir önemi vardır. Ünlü Müzikolog Bela Bartok, Osmaniye'de incelemelerde bulunmuş, Osmaniye'mizin halk müziğinin kökünü ve kökenini araştırmada ve bugüne getirmede çok büyük emek ve katkıları olmuştur. Osmaniye ve Tiszavasvari şehirlerinin ve insanlarının kardeş olmalarından memnuniyet duyuyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Tiszavasvari Belediye Başkanı Erik Flöp de, atılacak imzanın iki şehir arasında gerçekleştirilecek ortak çalışmaların ilk adımı olduğunu belirtti. Osmaniye ve Tiszavasvari arasında aynı düşüncelerden kaynaklanan ortak paydaların olduğunu söyleyen Flöp, şöyle devam etti:

"Bela Bartok gibi bir müzik araştırmacımız adına Osmaniye'de bir sergi salonu açılması bizlere büyük bir mutluluk ve onur veriyor. Sayın belediye başkanımız, Bela Bartok adına bir festival düzenlemeyi düşündüğünü de söyledi. Bunlar iki şehir için çok önemli gelişmeler. Osmaniye belediyemizin ve başkanımızın tecrübelerini kendi belediyemize uygulayacağız. Osmaniye'nin yeni ve büyüyen bir şehir olması, bize ayrı bir enerji verdi. Dünya ekonomisi ne kadar kötü durumda olursa olsun, Osmaniye bize bir örnek niteliğinde. Macar halkı adına ve Tiszavasvari adına kardeş şehrimiz ve ülkemize başarılar diliyorum. Türk - Macar kardeştir."

Konuşmaların ardından iki şehir arasında "Kardeş Şehir Protokolü" iki şehrin belediye başkanları tarafından imzalandı. Macar heyetinde; Türk Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve JOBBİK Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tomas Hegedüs, Tisavasvari Belediye Başkanı Erik Flöp ve nişanlısı Kladuia Lacz, Belediye Başkan Asistanı Andras Szentmihalyi, Türk iş adamı ve çevirmen Mehmet İnceoğlu yer aldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye'ye Macaristan'dan Kardeş Şehir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement