Özdemir'den Salt'ın İddiasına Yanıt - Son Dakika
Yerel

Özdemir'den Salt'ın İddiasına Yanıt

Özdemir\'den Salt\'ın İddiasına Yanıt

Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt'ın, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin en borçlu belediyeler arasında yer aldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Türkiye'de borcu en az...

26.11.2013 12:16

Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt'ın, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin en borçlu belediyeler arasında yer aldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, " Türkiye'de borcu en az iki belediye Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'dir" dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Özdemir, yazılı bir açıklama yaparak, AK Parti İl Başkanı Salt'ın iddiasını, Hazine Müsteşarlığı'nın resmi yıllık verilerini açıklayarak yalanladı. Hazine Müsteşarlığı'nın açıklamasına göre, Türkiye'de borcu en az iki belediyenin Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi olduğunu kaydeden Özdemir, "Belediyelerin borçlarını tersinden okuyorsunuz. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin vadesi gelmemiş 911 bin lira borcu bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Hazine Müsteşarlığı'nın mahalli idarelerden alacaklarının büyük bölümünü büyükşehir belediyeleri ve bu belediyelerin şirketlerinden oluştuğunu aktaran Özdemir, verilere göre en borçlu belediyenin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak açıklandığını dile getirdi. Hazine Müsteşarlığı'nın Ağustos ayı verilerinden örnekler veren Özdemir, şunları kaydetti: "Vadesi geçmiş toplam 5 milyar 564 milyon lira ile Türkiye'de en borçlu belediye listesinde ilk sırayı alan AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni, 2 milyar 247 milyon lira borçla yine AKP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi takip ediyor. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü 592 milyon, ASKİ ise 329 milyon 617 bin liralık borçla listede üst sıralarda yer alıyor. Hazinenin ayrıca, Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 649 milyon, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden 529 milyon, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden 366 milyon, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 237 milyon, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 105 milyon lira alacağı bulunuyor."

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, vadesi gelmemiş 911 bin lira borçla Hazineye en az borçlu belediye olduğunun altını çizen Özdemir, şöyle devam etti: "Bunlar benim kafamdan uydurduğum rakamlar değil, Hazine Müsteşarlığı'nın Ağustos ayında yapmış olduğu açıklamalardır."

İl Başkanı Salt'ın, Hazine Müsteşarlığı'nın yayınladığı rakamlara bakmasını isteyen Özdemir, bu asılsız iddialarından dolayı Salt'ı kınadığını sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özdemir'den Salt'ın İddiasına Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement