Özel Düztepe Yaşam Hastanesi'nde Kalp Romatizması ve Romatizmal Ateş Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Özel Düztepe Yaşam Hastanesi'nde Kalp Romatizması ve Romatizmal Ateş Anlatıldı

Özel Düztepe Yaşam Hastanesi\'nde Kalp Romatizması ve Romatizmal Ateş Anlatıldı

Özel Düztepe Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Onur Erdoğmuş, ortaçağda görülmeyen hastalıkların günümüzde artık daha çok görülmeye başladığını söyledi.

22.03.2014 13:01

Özel Düztepe Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Onur Erdoğmuş, ortaçağda görülmeyen hastalıkların günümüzde artık daha çok görülmeye başladığını söyledi.

Özel Düztepe Yaşam Hastanesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen 2Kalp Romatizması ve Romatizmal Ateş' konulu seminerde vatandaşa bilgilendirmede bulunan Uzman Dr. Erdoğmuş, günümüzde 50 yaş üzeri kişilerde tansiyon, şeker hastalığı ve bunun sonucu kalp krizleri, damar tıkanıklıkları gibi hastalıkların çok görüldüğünü söyledi.

Seminerin sonunda açıklama yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Onur Erdoğmuş, "Bugün çok merak edilen özellikle kalp romatizması denilen ya da romatizma kalbe vurmuş küçükken boğaz enfeksiyonu geçirmiş ve daha sonra kalp kapakçıkları daralmış veya kalp kapakçığı daralmış diye bilen kalp romatizmasından ve romatizmal ateşten bahsettim" dedi.

Bitkisel ilaçların yararına ve faydasına inandığını belirten Dr. Onur Erdoğmuş, "Bitkisel ilaçların yararına ve faydasına inanırım. Çünkü birçok ilaç bitkilerden yapılıyor. Ama bitkisel ilaçları kullanmada doz önemlidir. Yani zehri, zehir yapan maddenin dozudur. Eğer doğru oranda doğru miktarda alırsanız bitkisel ilaçlar gerçekten faydalı olabilir" şeklinde konuştu.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erdoğmuş, açıklamasını söyle sürdürdü:

"Bizim en çok gördüğümüz özellikle orta çağda hiç görülmeyen ama şimdide 50 yaş üzeri herkeste gördüğümüz tansiyon daha sonra şeker hastalığı bunların sonucu olarak kalp krizleri, damar tıkanıklıkları özellikle bu hastalıkların artmasına gerçekten üzülüyorum. Çünkü orta çağda hiç görülmeyen hastalıklar çağımızda artık plastik yediğimizden dolayı. Artık insanlarda duygu yok para kazanma var. Bu da bizi plastikleştiriyor. Bir plastiğe ne olabiliyorsa bize de o oluyor."

Yapılan açıklamanın ardından Kardiyoloji Uzmanı Dr. Onur Erdoğmuş, seminere katılan vatandaşın sorularını cevapladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Düztepe Yaşam Hastanesi'nde Kalp Romatizması ve Romatizmal Ateş Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement