Özel Güvenlik Çalışanlarına "Canlı Bomba" Semineri - Son Dakika
Yerel

Özel Güvenlik Çalışanlarına "Canlı Bomba" Semineri

Ahi Evran Üniversitesi'nde (AEÜ) görev yapan özel güvenlik çalışanlarına yönelik olarak canlı bomba eylemleri, şüpheli şahıslar, araçlar ve paketlerle ilgili seminer verildi.

07.11.2015 15:17

Ahi Evran Üniversitesi'nde (AEÜ) görev yapan özel güvenlik çalışanlarına yönelik olarak canlı bomba eylemleri, şüpheli şahıslar, araçlar ve paketlerle ilgili seminer verildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, AEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerine, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Üniversitenin farklı yerleşkelerinde görev yapan 76 özel güvenlik çalışanının yer aldığı seminerde, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, canlı bomba, bombalama eylemleri, şüpheli veya sahipsiz çanta, paket ve poşetlerin kontrolü, davranış ve giyim kuşamları ile şüphe arz eden şahıslar ve plakası bulunmayan araçların görev alanları içerisinde izlenmesine yönelik uygulamalı bilgi verildi.

Özel güvenlik görevlilerinin öğrenci faaliyetleri ve toplumsal olaylar konusunda bilinçlendirilmesinin de amaçlandığı seminerde, özellikle kıyafetleri ve hal ve hareketlerinden şüphe edilen kişileri nasıl tespit edecekleri ve yaklaşacakları, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında özel güvenlik görevlilerinin yetki ve sorumlulukları da anlatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özel Güvenlik Çalışanlarına 'Canlı Bomba' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement