(Özel Haber) Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

(Özel Haber) Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

(Özel Haber) Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

20.12.2013 12:20

Bitlis'in Ahlat ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Kar yağışının ardından havaların soğumasıyla birlikte yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının şehir merkezlerine inmemeleri için Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri ve Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği harekete geçti. İlçenin Ovakışla beldesi ve Nazik Gölü civarlarında yaban hayvanları için doğaya yem bırakan ekipler, kar yüksekliğinden dolayı zaman zaman güçlük çekse de görevlerini tamamladılar. Çetin kış şartlarından dolayı yaban hayvanlarının yiyecek bulamadığını ifade eden Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'nde görevli memur Sabahattin Bildirici, araçların giremediği yerlere ise kızaklarla yiyecek taşıyarak doğaya yem bıraktıklarını söyledi. Bildirici, her yıl olduğu gibi bu yılda kışın erken gelişi ve doğa şartlarının ağır olmasından dolayı kurtların şehirlere kadar indiğine şahit olduklarını belirterek, "Bu çerçevede hayvanların yemlenmesi için Ahlat'taki bazı mezbahana ve lokantalardan sakatat topladık. Şu anda kurtların geçebilecekleri güzergahlara yem bırakıyoruz. Ellerinde yemek atıkları varsa bunları çöpe atmak yerine yaban hayvanlarının ulaşabileceği yerlere bırakırlarsa daha iyi olur. Bu konuda bizlere destek olurlarsa vatandaşlarımıza müteşekkir oluruz. Çetin kış şartlarının sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde tabi ki bu yemleri taşımak zor oluyor. Yabani hayvanlar için bırakılan yemlerin mesafeleri uzak olduğu için ve bazen araçların giremediği yerler olunca kızaklarımızla bu yemleri taşıyarak doğaya bırakıyoruz" dedi.

Bitlis Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nde muhafaza memuru Nurettin Tunç ise, Bitlis'te yaşanan ağır kış şartlarından dolayı kurt, tilki ve benzeri vahşi hayvanların şehre indiğini tespit ettiklerini ifade ederek, "Bu sebeple Ahlat'ta bazı mevkilere sakatat, kemik ve et parçalarını doğaya bıraktık. Bu konuda vatandaşlarımızın kurt, tilki ve benzeri vahşi hayvanların şehre indiklerinde öldürmemeleri gerekiyor. Bu gibi durumları bize bildirmeleri hususunda konu ile ilgileniyoruz. Ayrıca geçen yıl olduğu gibi bu yıl ki yem dağıtımımız da keklik ve benzeri kanatlı hayvanlar içinde buğday ve yem dağıtımı gerçekleştirdik. Bu seneki hedefimiz geçen yıl ki yem dağıtımının 2 katını gerçekleştirmektir. Geçen yıl hayırseverlerin vermiş olduğu buğday ve yemleri dağıttık. Bu senede vatandaşlarımızdan bu desteği bekliyoruz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel (Özel Haber) Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement