Özel Sporcular Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Özel Sporcular Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor

Özel Sporcular Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılacak milli takım, çalışmalarını Ankara'daki Eryaman Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) sürdürüyor.

09.09.2015 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Sporcular Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılacak milli takım, çalışmalarını Ankara'daki Eryaman Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) sürdürüyor.

Katar'ın başkenti Doha'da 18-31 Ekim tarihlerinde düzenlenecek, aynı zamanda 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na kota veren şampiyonada, Nevriye Güngör (800 metre), Melisa Ulaş (400 metre) ve Ufuk Babacan (3 adım atlama) mücadele edecek.

Milliler birinci etap kamp çalışmalarını antrenörler Gökhan Karakoç ve Zübeyde Yıldız yönetiminde, 22 Eylül'e kadar Ankara'da sürdürecek. Kurban Bayramı sonrasında 2. etap çalışmalarına 28 Eylül-17 Ekim arasında yine Eryaman TOHM'da devam edecek milliler, ardından Katar'a gidecek.

Kampta, şampiyonaya katılacak sporcuların yanı sıra Muhammed Amaç (uzun atlama ve 400 metre), Burhan Candemir (erkekler gülle atma) ve Mihriban Kaya (kadınlar gülle atma) yer alıyor.

"Sporcularımız başarılı olacak"

Özel sporcular milli takım antrenörü Gökhan Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir ortamda çalıştıklarını, şampiyonada başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Doha'daki yarışmanın aynı zamanda kota müsabakası olduğuna dikkati çeken Karakoç, "17-21 yaş aralığında genç bir takımımız var. Sporcularımız Katar'da 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılabilecek sonuçları alacaktır. Sporcularımızın dereceleri kotalara yakın durumda. Sporcularımız başarılı olacaktır" diye konuştu.

Kotaya en yakın branşın 3 adım atlama olduğunu anlatan Karakoç, "2016 için şansımız var. Bizler sporcularımıza inanıyoruz. Çalışmalarımızı güzel bir ortamda sürdürüyoruz. Federasyonumuz da bir dediğimizi iki etmiyor. Bu ortamda da bizden beklenen başarıdır. Bizler de bunu başarmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özel Sporcular Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement