Özgür Özgülgün ile Umut ve Cesaret Dolu Bir Yolculuk - Son Dakika
Yerel

Özgür Özgülgün ile Umut ve Cesaret Dolu Bir Yolculuk

Özgür Özgülgün ile Umut ve Cesaret Dolu Bir Yolculuk

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği programlarda her ay farklı bir kitabı ele alan Özgür Özgülgün, bu ay küçük Sadoko'nun umut, cesaret ve hüzün dolu hikayesini anlattı.

11.04.2013 10:27

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği programlarda her ay farklı bir kitabı ele alan Özgür Özgülgün, bu ay küçük Sadoko'nun umut, cesaret ve hüzün dolu hikayesini anlattı.

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği "Özgür Abi ile Kitaplara Yolculuk" programında her ay farklı bir kitabı ele alan Özgür Özgülgün, bu ay küçük Sadoko'nun umut, cesaret ve hüzün dolu hikayesini anlattı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, 2. Dünya Savaşı sırasında atılan atom bombası nedeniyle lösemiye yakalanan 11 yaşındaki kız çocuğu Sadako'nun hikayesini Küçükçekmeceli öğrencilerle paylaşan Özgülgün, "Amerikalılar 2. Dünya Savaşı'nı durdurmak amacıyla Japonya Hiroşima'ya bomba atıyorlar. Hiçbir savaş bomba atarak durdurulur mu? Akıllı insanlar hiç savaşır mı? Akıllı insanlar savaşmak yerine barış içerisinde yaşamayı düşünürler" dedi.

Hiroşima'ya atılan atom bombası nedeniyle etrafa radyasyon yayıldığını ve bu nedenle 11 yaşındaki Sadako'nun lösemiye yakalandığını belirten Özgülgün, Japon efsanesine inanan Sadako'nun öldüğü güne kadar kağıttan turna kuşu yaptığını söyledi. Japonlar'ın kağıttan 1000 turna kuşu yapanların hastalıklarının iyileştiğine inandıklarını kaydeden Özgülgün, küçük Sadako'nun ise 644'üncü turna kuşunu keserken öldüğünü ifade etti. Özgülgün, Japon kültüründe turna kuşunun barışı temsil ettiğine dikkat çekerek, "Amerikalılar ünlü bir meydanlarına yıllar sonra yaşadığı son güne kadar inancından ve yaşama sevincinden bir şey kaybetmeyerek herkese örnek olan bu küçük kızın heykelini yaptılar. Dünyanın birçok ülkesinden küçük çocuklar da turna kuşu yaparak Sadako'nun yaşadığı yere göndermiştir" dedi.

Program sonunda katılımcılar "Origami-Kağıt Katlama Sanatı ile Turna Kuşu Nasıl Yapılır?" adlı belgeseli izlediler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özgür Özgülgün ile Umut ve Cesaret Dolu Bir Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement