Paralimpik Yelkende Türkiye'yi Temsil Edecekler - Son Dakika
Yerel

Paralimpik Yelkende Türkiye'yi Temsil Edecekler

Türkiye Paralimpik Yelken Eğitim ve Geliştirme Milli Takım Seçme Kampı, Mersinde başladı.

13.03.2013 12:00

Türkiye Paralimpik Yelken Eğitim ve Geliştirme Milli Takım Seçme Kampı, Mersinde başladı. Kampta seçilecek sporcular, İspanya'da düzenlenecek Avrupa Paralimpik Yelken Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından planlanan ve Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen kampa, 8 sporcu katıldı.

Gelecekte uluslararası paralimpik yelken yarışlarında Türkiye'yi temsil edecek paralimpik yelken milli takım sporcularının yetiştirilmesi hedeflenen kamp çalışması çerçevesinde, sporculara Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen programda yelken eğitmeni Refik Aktuğ tarafından teorik bilgiler verdi.

Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteklediği 17 Mart'a kadar sürecek kampta, sporcular alacakları teorik eğitimlerin ardından özel olarak yapılan yelkenli teknelerle denize açılarak, milli takım seçme yarışlarına katılacak.

Mersin Yelken İhtisas ve Yat Spor Kulübü Başkanı Utku Ener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bedensel engellilerin de yelken yapabileceğini, denizle barışık yaşayabileceğini insanlara göstermek için yola çıktıklarını söyledi.

Açtıkları 3 milli sporcu kampıyla geçen yıl bedensel engellileri Mersin'de ağırladıklarını ifade eden Ener, "Yaptığımız kamplarda 25 kişilik gruplar arasından seçtiğimiz 8 milli sporcuyu Olimpik Milli Takım Geliştirme kampında ağırlıyoruz. Bir hafta boyunca sürecek kampta başarılı olan 3 sporcumuz, antrenörleri eşliğinde 30 Mart'ta İspanya'nın Palma şehrinde Uluslararası Yelken Federasyonu'nun düzenlediği Avrupa Paralimpik Yelken Yarışması'na katılacaklar. Eğer orada başarı gösterirlerse 2016'da yapılacak Paralimpik Olimpiyatları'nda yelken branşında ülkemizi temsil edecekler" diye konuştu.

Türkiye'de paralimpik yelken sporunun çok duyulmadığını, Mersin'de bedensel engellilerin yelken yapabileceği 5 tekne bulunduğunu aktaran Ener, tekne sayısını artırmak için duyarlı vatandaşlardan destek istedi.

Muhabir: Mustafa Çiftçi/ Kerem Kocalar

Yayıncı: İsa Sansar - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Paralimpik Yelkende Türkiye'yi Temsil Edecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement